Izdziedēts vīrs, kura kuņģis alkoholā pārvērta makaronus un maizi (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Pasta
Pasta Foto: Unsplash

Izdziedēts vīrs, kurš cieta no ārkārtīgi reta stāvokļa, proti, viņš sajutās piedzēries katru reizi, kad apēda ogļhidrātiem bagātus ēdienus, piemēram, maizi  vai makaronus. 

Kā rakstīts pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “Annals of Internal Medicine”, ārsti vīrieti izārstējuši ar fēču mikrobiotas transplantācijas palīdzību.  

Vārdā nesauktais 47 gadus vecais vīrs no Beļģijas, divus mēnešus pirms vērsās pie ārstiem, sūdzējās, ka jūtas piedzēries par spīti tam, ka alkoholu nav lietojis. Šī parādība sākās pēc antibiotiku lietošanas. 

Vīrietim tika veiktas vairākas pārbaudes, līdz zinātniekiem radās aizdomas, ka vīrietim ir tā saucamais zarnu fermentācijas sindroms. Tā laikā baktērijas, kas dzīvo cilvēka kuņģa-zarnu traktā, pēc tam, kad cilvēks ir uzņēmis ogļhidrātus, rada alkoholu. Sindromu  var ārstēt stingru diētu, kad uzturā tiek samazināts ogļhidrātu daudzums. 

Tomēr arī pēc diētas un medikamentiem vīrieša stāvoklis neuzlabojās. Viņš allaž juties piedzēries, kā atzina viņa sieva, arī odis esot pēc tā. Viņam pat tika atņemtas autovadītāja tiesības par braukšanu dzērumā. 

Tāpēc ārsti veica fēču mikrobiotas transplantāciju, kad vesela cilvēka fēču paraugs tiek transplantēts pacienta zarnu traktā, lai radītu balansu zarnu mikrobiotā. Donors bija vīrieša 22 gadus vecā meita. 

Pēc procedūras visi simptomi pazuda un nebija parādījušies arī pēc 34 mēnešiem. 

“Šī ir pirmā mums zināmā publikācija, kad zarnu fermentācijas sindroms tiek izārstēts ar fēču transplantāciju,” teica viens no pētniekiem Denijs de Lūze. 

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu