Ziemeļkorejas iedzīvotājiem konfiscē suņus, lai izmantotu tos pārtikā (28)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns.
Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns. Foto: KCNA / via REUTERS

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns izdevis rīkojumu, saskaņā ar kuru valsts pilsoņiem jāatdod savi suņi restorāniem, lai tos izmantotu  pārtikā, atsaucoties uz Dienvidkorejas laikrakstu "Čosun Ilbo", ziņo vairāki ārvalstu mediji.

Tādējādi Ziemeļkorejas varasiestādes cenšas atrisināt samilzušo pārtikas trūkuma problēmu, kas jau izraisījusi iedzīvotāju neapmierinātību. Pastāv uzskats, ka suņus mājās tur galvenokārt elite un bagātākie Phenjanas iedzīvotāji, kamēr parasto ziemeļkorejiešu mājdzīvnieki ir cūkas un citi mājlopi. Suņu turēšanu mājās Ziemeļkorejas varasiestādes raksturo kā "dekadences pazīmi".

"Čosun Ilbo", atsaucoties uz avotu Ziemeļkorejā, ziņo, ka varasiestādes ir apzinājušas tās mājsaimniecības, kurās dzīvo suņi, un piespiež tos atdot vai arī konfiscē un nogalina. Daļa suņu nonāk valsts pārvaldītos zoodārzos, kuri tos pārdod restorāniem. Tiek ziņots, ka pavēli par suņu konfiscēšanu Kims izdevis jau jūlijā. Suņu īpašnieki, protams, ir sašutuši par šādu rīkojumu, taču tiem atliek vienīgi klusi kurnēt, atzīst avots.

Suns kā mājdzīvnieks Ziemeļkorejā jau izsenis ticis uzskatīts par "Rietumu dekadences" izpausmi. Šī attieksme kļuva nedaudz maigāka 1989. gadā, kad valsts rīkoja Pasaules jaunatnes un studentu festivālu, pēc kura Ziemeļkorejas elitei par modes lietu kļuva dārgu šķirnes suņu iegādāšanās. Šībrīža pret suņiem vērstā politika ir daudz drastiskāka nekā pirms 1989. gada, un valsts propagandas kanāli pastiprināti izplata viedokli par mājas suni kā dekadences pazīmi.

Suņu izmantošana pārtikā ir populāra Ķīnā un Korejas pussalā, tiesa gan, Dienvidkorejā tai ir tendence samazināties.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu