Lukašenko paziņo par NATO spēku aktivizāciju Lietuvā un Polijā (31)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko izsludinājis valsts bruņotajos spēkos paaugstinātu kaujas gatavību un paziņojis, ka “netālu no robežas ar Poliju un Lietuvu esot vērojama NATO spēku aktivizācija”.

Tieši rietumvalstu draudu dēļ, pēc Lukašenko teiktā, Baltkrievijas armijas vienības pārvestas uz rietumu robežām, kas ir “svarīgākais lēmums pēdējā ceturtdaļgadsimta laikā”, Baltkrievijas diktatora teikto citē oficiālā valsts ziņu aģentūra BelTA. Kā viens no šādas rīcības iemesliem tiekot minēta NATO valstu it kā sniegtā militārā palīdzība Baltkrievijas opozīcijai. Viņi arī vēlas izbīdīt “alternatīvo prezidentu”, piebildis Lukašenko, gan nenorādot, par ko tieši ir runa.

Šī nav pirmā reize, kad kopš vērienīgās Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanas Lukašenko nāk klajā ar aizplīvurotiem un visai neskaidriem izteikumiem.

Iepriekš viņš apgalvoja, ka pastāv militāra iebrukuma draudi, lai atšķeltu no Baltkrievijas Grodņas apgabalu, kas robežojas ar Lietuvu un Poliju.

"Tāpēc viņi (rietumvalstis) izvirzījuši mērķi vispirms atšķel šo teritoriju - Grodņas. Jau nesen izkāra Polijas karogus, " Lukašenko teikto citē oficiālā ziņu aģentūra BelTA.

"Tagad tēvzeme ir briesmās. Mēs nevaram jokot. Turklāt tas nav vājš karaspēks - NATO. Tāpēc es brīdināju Krievijas prezidentu par situāciju, kāda veidojas Baltkrievijā. Mums ir pilnīga savstarpējā sapratne, mums ir atbilstošs līgums Kolektīvās drošības līguma organizācijas un savienības valsts ietvaros," norādīja prezidents.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās 9.augustā līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska.

Galvaspilsētā Minskā kopš 9.augusta nerimst protesti pret vēlēšanu viltošanu un prezidentu Lukašenko, kas bieži pārauguši protestētāju sadursmēs ar drošības spēkiem. Protestu gaitā vairāki tūkstoši cilvēku aizturēti, vairāki simti ievainoti. Daudzu uzņēmumu strādnieki pieteikuši streikus.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu