"Charite" klīnikā, kurā ievietots Navaļnijs, norīkota diennakts apsardze (5)

CopyLinkedIn Draugiem X

"Charite" klīnikai Berlīnē, Vācijā, norīkota diennakts apsardze, vēsta mēdijs DW krievu valodā. Šajā klīnikā sestdien smagā stāvoklī nogādāts Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs ar aizdomām par saindēšanos. 

Vācijas policija diennakts režīmā sākusi apsargāt "Charite" klīniku Berlīnē, kur ar speciālo medicīnas lidmašīnu sestdien nogādāts smagā stāvoklī esošais Navaļnijs.

Pie klīnikas dežurē vairāk policijas autobusi un aptuveni 10 tiesībsargājošo iestāžu darbinieki, kuri pārvietojas pa perimetru 2-5 cilvēku grupās. 

Jau dienu iepriekš, vēl pirms Navaļnijs ar ātrās palīdzības transportu bija nogādāts klīnikā, policija lūdza žurnālistus pamest "Charite" teritoriju un visi mediju darbinieki tika izvesti aiz vārtiem. 

20.augusta rītā Navaļnijam lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu kļuva slikti un viņš zaudēja samaņu. Pasažieru lidmašīna veica ārkārtas nosēšanos Omskas lidostā, kur politiķis nogādāts tuvākajā slimnīcā. Opozicionāra tuvinieki un domubiedri uzskata, ka politiķis ir saindēts, un uzstāja uz politiķa nekavējošu transportēšanu ārstēšanai ārvalstīs, taču Krievijas mediķi apgalvoja, ka Navaļnija veselības stāvoklis ir pārāk slikts, lai viņu varētu pārvest uz citu slimnīcu.

Pēc tam, kad no Vācijas ieradās speciāli aprīkota lidmašīna un mediķi no Vācijas apskatīja Navaļniju, tomēr panākta vienošanās par politiķa transportēšanu, un 22.augusta rītā pēc vairāku stundu aizkavēšanas Navaļnijs tomēr nogādāts Berlīnē. 

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu