Pirms viesuļvētras "Lora" ASV Meksikas līča piekrasti atstāj pusmiljons cilvēku

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Vairāk nekā pusmiljonam cilvēku otrdien tika dots rīkojums evakuēties no ASV Meksikas līča piekrastes, kurai tuvojas viesuļvētra "Lora" ("Laura"), kas var atnest stipru vēju un postošus plūdus Teksasas un Luiziānas štatos.

Vairāk nekā 385 000 iedzīvotāju tika aicināti atstāt Teksasas štata Bomontas, Galvestonas un Portarturas pilsētas. Vēl 200 000 iedzīvotāju jāevakuējas no Kalkasjē apgabala Luiziānas dienvidrietumos, kur vētra var izraisīt veselu pilsētu un ciemu applūšanu.

ASV Nacionālais viesuļvētru centrs (NHC) prognozēja, ka "Lora" gūs enerģiju no siltajiem Meksikas līča ūdeņiem un kļūs par 3.kategorijas viesuļvētru, pirms tā trešdienas vakarā vai ceturtdienas rītā sasniegs sauszemi. 

Luiziānas gubernators Džons Bels Edvardss sacīja, ka "Lora" var kļūt par līdzīgu viesuļvētrai "Rita", kas pirms 15 gadiem postīja Luiziānas dienvidrietumus.

"Lora" nedēļas nogalē laupīja 20 cilvēku dzīvības Haiti un trīs cilvēku dzīvības Dominikānā, kur vētras dēļ bez elektroapgādes palika vairāk nekā miljons cilvēku, bet pirmdien virzījās garām Kubai. Tad šī tropiskā vētra vēl nebija sasniegusi viesuļvētras spēku, kas notika otrdien.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu