Meganas un Harija dēlam no dažādiem monarhijas apgrūtinājumiem neizvairīties

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Lai gan Lielbritānijas princis Harijs un viņa dzīvesbiedre Megana ar karalieni Elizabeti II panākuši vienošanos par atteikšanos no karaliskajiem tituliem, Saseksas hercogiem jārēķinās, ka viņu dēla Ārčija dzīvi priekšdienās tāpat ietekmēs dažādi monarhijas ierobežojumi. 

Megana Mārkla un princis Harijs ir atkāpušies no karalisko pienākumu pildīšanas, tomēr tas nenozīmē, ka viņu atvasei vairs nebūs nekādas darīšanas ar monarhijas protokolu, kad viņš kļūs vecāks. Saseksas hercogu pāris izvēlējās abu dēlam Ārčijam nepiešķirt karalisko titulu, tomēr viņš tāpat aizvien ir rindā uz troni un viņa vieta mainīsies, kad tajā kāps vectēvs Čārlzs. 

Kad Ārčijs pakāpsies uz sesto pozīciju troņa pretendentu rindā, uz viņu attieksies 2013.gada Kroņa pēctecības akts, ar kuru noteikts, ka karaliskās ģimenes locekļiem jāsaņem monarha atļauja laulāties.

Kad Ārčijs sasniegs 18 gadu vecumu, viņš varēs izvēlēties, vai tikt dēvēts par princi Ārčiju, vai lietot Viņa Karaliskās Augstības titulu, no kā viņa vecāki atteicās 2020.gadā. 

Neatkarīgi no Ārčija izvēles viņam tāpat būs jāsaņem atļauja stāties laulībā, kad būs sasniedzis atbilstošu vecumu. Protokola ietvaros atļauja būs jālūdz tā brīža karalim, kurš, visticamāk, būs vectēvs Čārlzs vai arī tēva brālis, princis Viljams.  

Šie noteikumi attiecas arī uz Ārčija brālēniem, prinčiem Džordžu un Luisu, kā arī māsīcu, princesi Šarloti.

No nepieciešamības lūgt atļauju precēties Ārčiju var atbrīvot vienīgi viņa brālēni un māsīca, ja radīs bērnus pirms Ārčija gaidāmajām laulībām un atstums Saseksas hercogu atvasi tālāk rindā uz troni. 

Kā zināms, patlaban nākamais rindā uz Lielbritānijas monarha troni ir princis Čārlzs, kam seko princis Viljams un viņa trīs bērni piedzimšanas secībā. Nākamie savukārt ir princis Harijs un Ārčijs. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu