Pašvaldība pieprasa būvnieka paskaidrojumus pēc gāzes vada pārraušanas Iecavā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Iecavas pašvaldība ir pieprasījusi būvnieka paskaidrojumus pēc gāzes vada pārraušanas demontāžas darbu laikā katlu mājā, informēja Iecavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Lelde Podniece-Jostmane.

Viņa skaidroja, ka vakar objektā sākušies demontāžas darbi, lai Iecavā, Grāfa laukumā, uzstādītu jaunu biomasas katlu. Projekta pasūtītājs ir pašvaldības SIA "Iecavas siltums", bet īstenotājs - SIA "Filter".

Pašvaldības vadība ar iesaistītajām pusēm gan vakar, gan šorīt pārrunājusi radušos situāciju un pieprasījusi rakstiskus paskaidrojumus, kas šīs dienas laikā tiks nodoti kompetentajām iestādēm tālākas izmeklēšanas veikšanai.

Pēc Podnieces-Jostmanes paustā, iedzīvotāji pēc negadījuma pašvaldībā pēc palīdzības nav vērsušies. Pašvaldībai ir informācija, ka gāzes padeve atjaunota visām negadījumā iesaistītajām daudzdzīvokļu mājām un daļai privātmāju.

"Firmas.lv" dati liecina, ka "Filter" reģistrēts 2019.gada beigās Rīgā, tā īpašnieki ir trīs Igaunijas uzņēmumi.

Savukārt Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa  informēja, ka

policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess.

Jau ziņots, ka trešdienas pēcpusdienā demontāžas darbu laikā katlu mājā Iecavā pārrauts gāzes vads un notikusi gāzes izplūde. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests notikuma vietā konstatēja, ka

katlu mājas ēkā veikti demontāžas darbi ar frontālo iekrāvēju, kā rezultātā tika pārrauts gāzes pievads un izplūda gāze.

AS "Gaso" sabiedrisko attiecību speciāliste Jana Rubinčika informēja, ka gāzesvada bojājumu dēļ Iecavā gāzes padeve tika pārtraukta 31 privātmājai un 14 daudzdzīvokļu mājām.

Kā avārijas iemesls tiek minēts tas, ka, veicot ēkas Grāfa laukumā Iecavā nojaukšanas darbus, netika ievēroti drošības nosacījumi un uz virszemes gāzes aizbīdņa nobrukusi siena.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu