Iepriekšējās balsošanas pēdējā diena sākusies bez aizķeršanās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu iepriekšējās balsošanas trešā diena sākusies bez aizķeršanās un visi iecirkņi uzņem vēlētājus, pastāstīja Rīgas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Juris Kokins.

Viņš informēja, ka nav saņemti nekādi brīdinoši signāli par kādām nepilnībām vai problēmām, kas varētu traucēt veiksmīgu vēlēšanu norisi.

Arī kopumā vēlēšanu iecirkņu darbu viņš vērtē atzinīgi, norādot, ka viss ir gatavs vēlēšanu dienai.

Kokins piebilda, ka, līdzīgi kā citās vēlēšanās, tiek saņemtas iedzīvotāju sūdzības, bet tās, bet tās bieži vien ir emocionālas un saistītas ar atsevišķu nianšu nezināšanu. Piemēram, cilvēki, kuri reģistrējuši dzīvesvietu Rīgā vēlāk nekā noteiktajā 90 dienu periodā pirms vēlēšanām, vēlas nobalsot un ir neapmierināti, neatrodot savu vārdu vēlētāju sarakstos.

Ir cilvēki, kuri vēlējušies nobalsot, jo viņiem Rīgā ir īpašums. Viņi nāk ar īpašuma tiesības apliecinošiem dokumentiem un vēlas balsot, bet diemžēl to nevar izdarīt, jo šādos gadījumos balsošanai bija jāreģistrējas līdz 15.augustam.

Saistībā ar atsevišķos vēlēšanu iecirkņos konstatēto, ka iepriekšējās balsošanas sākumā dažas vēlēšanu aploksnes ir izsniegtas bez iepriekšējās balsošanas zīmoga, Kokins pauda viedokli, ka tas ir cilvēciskais faktors un būtiskas problēmas nevar radīt.

Viņaprāt, lai no šādām situācijām izvairītos, iepriekšējās balsošanas aploksnes jānodrukā citā krāsā, lai tās nevarētu sajaukt.

Kokins uzskata, ka

iepriekšējā balsošanā vēlētāju aktivitāte ir diezgan liela un trijās dienās varētu sasniegt pat 20-25%. Tas būtiski atslogos vēlēšanu komisijas darbu vēlēšanu dienā,

skaidroja Rīgas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs.

Kā ziņots, šodien iepriekšējā balsošana norisināsies līdz plkst.20.

Vēlēšanu dienā, 29.augustā, iecirkņi būs atvērti no plkst.7 līdz 22.

Rīgas domes vēlēšanās var balsot jebkurā no 156 vēlēšanu iecirkņiem, taču, ja tas nebūs iecirknis, kurā vēlētājs reģistrēts, tad balsotājam ir jāieplāno laiks, kamēr izvēlētā iecirkņa pārstāvis sazināsies ar tā iecirkņa darbinieku, kura sarakstā vēlētājs sākotnēji ticis iekļauts.

Balsošanas dokuments Rīgas domes vēlēšanās ir derīga pase vai personas apliecība. Par dalību vēlēšanās spiedogs pasē netiks likts, un principa "viens vēlētājs - viena balss" nodrošināšanai tiek lietoti vēlētāju saraksti.

Līdz šim iepriekšējās balsošanas laikā 26. un 27.augustā nobalsojuši 44 367 jeb 10,5% no balsstiesīgajiem vēlētājiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu