Zviedrija aizliedz iebraukt Dānijas pretimigrantu partijas līderim (4)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Zviedrijas policija Malmē
Zviedrijas policija Malmē Foto: EPA/Scanpix

Zviedrija ir noteikusi iebraukšanas aizliegumu uz diviem gadiem Dānijas pretimigrantu partijas "Stingrais kurss" ("Stram Kurs") līderim Rasmusam Paludanam, kurš pazīstams ar savu retoriku pret musulmaņiem, piektdien paziņoja Zviedrijas varas iestādes.

"Mums ir aizdomas, ka viņš grasās pārkāpt likumu Zviedrijā," sacīja Zviedrijas dienvidu pilsētas Malmes policijas preses sekretārs Kalle Pēšons.

"Bija arī risks, ka viņa uzvedība (..) radītu draudus sabiedrībai," viņš piebilda.

Paludans bija plānojis piektdien ierasties Malmē uz pretmusulmaņu mītiņu un bija aicinājis cilvēkus tajā dedzināt Korānu. Viņš tika apturēts pie Malmes.

Paludana atbalstītāji tomēr sarīkoja mītiņu un tajā dedzināja Korānu, ziņoja vietējie mediji. Trīs cilvēki tika aizturēti par kūdīšanu uz rasu naidu.

Dažas stundas pēc tam Malmes ielās izgāja apmēram 300 protestētāju, kuri apmētāja ar akmeņiem policistus un dedzināja riepas.  

Paludans sociālajā tīklā "Facebook" ievietoja komentāru par viņam noteikto ieceļošanas aizliegumu. "Nosūtīts atpakaļ, un aizliegts [iebraukt] Zviedrijā uz diviem gadiem. Tomēr izvarotāji un slepkavas vienmēr ir laipni gaidīti!" viņš rakstīja.

Paludans, kurš ir jurists, pērn piesaistīja mediju uzmanību, sadedzinot bekonā ietītu Korānu. 

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu