Staķis: "Marsa velotreka" koku izzāģēšana ir nepatīkams pārsteigums (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Bijušā "Marsa velotreka" koku izzāģēšana ir nepatīkams pārsteigums, šodien žurnālistiem paziņoja "Attīstībai/Par!"/"Progresīvo" (APP) vienotā vēlēšanu saraksta mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis.

Politiķis uzskata, ka Teikas apkaime ir pelnījusi zaļo teritoriju, taču konkrētajā gadījumā viņš neredz iespēju situāciju ietekmēt. Viņaprāt, cilvēku neapmierinātībai ar koku nozāģēšanu ir pamats.

Rīgas mēra amata pretendents norādīja, ka var tikai solīt nākotnē mainīt principus kā tiek pieņemti lēmumi un uzklausīts iedzīvotāju viedoklis par teritoriju attīstību.

Savukārt Jaunās konservatīvās partijas pārstāve Linda Ozola neslēpa savu sašutumu par notiekošo, un norādīja, ka tas ir zīmīgi, ka nākamajā dienā pēc vēlēšanām tiek cirsti koki.

Kā ziņots, bijušajā "Marsa velotreka" teritorijā šodien ieradās strādnieki un sāka zāģēt kokus. Koki tika zāģēti raitā tempā, savukārt krūmi - uzreiz tika šķeldoti.

Protestējot pret koku zāģēšanu, "Marsa velotreka" koku aizstāvji pirmdienas rītā traucēja satiksmi Brīvības gatvē, novēroja aģentūra LETA. Notikuma vietā bija ieradušies aptuveni 20 aktīvisti, kuri pa gājēju pāreju kājām un ar velosipēdiem lēnām šķērsoja Brīvības gatvi. Daži aktīvisti kliboja vai pat rāpoja, aizkavējoties pie sarkanās gaismas. Tādējādi tika traucēta satiksme.

Notikuma vietā ieradās policijas papildspēki. Policisti regulēja satiksmi, lai mazinātu sastrēgumu, taču ik pa laikam kāds protestētājs nogūlās uz ceļa braucamās daļas. Tam sekoja policijas reakcija un protestētāji tika nonesti ielas malā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu