Piederumi, kuriem nevajadzētu atrasties uz virtuves virsmas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Laika gaitā virtuves virsma aizpildās ar dažnedažādiem piederumiem, rezultātā maltītes pagatavošanai paliek pavisam niecīgs laukumiņš. Bieži vien pie vainas ir neorganizētība – lielai daļai virtuves piederumu virtuves virsma nemaz nav piemērotākā vieta uzglabāšanai.

Ja ēdiena gatavošana ir kaislība, bieži vien nākas sevi pieķert iegādājamies arvien jaunus un jaunus virtuves piederumus, dažādas augu eļļas, garšvielas vai pat virtuves ierīces. Taču katrs jaunievedums virtuvē aizņem tik ļoti vērtīgo vietu gatavošanai. Ne visām ierīcēm, piederumiem vai garšvielu paciņām piedien atklāta vieta, proti, virtuves virsma. Lūk, lietas, kuras būtu jāglabā citur.

Cepšanas piederumi

Lai gan cepšanas piederumu jeb lāpstiņu, koka karošu, knaibļu un citu rīku glabāšana uz virtuves virsmas kādā speciālā traukā ir šķietami parocīga, tomēr ne tā labākā pieeja. Jo ilgāk piederumi stāv uz atvērtas virsmas, jo vairāk tie uzkrāj tauku, dūmu un mitruma daļiņas un putekļus. Tas nozīmē, ka šie piederumi ir regulāri jāmazgā, pretējā gadījumā ēdienā var nonākt nevēlami elementi, kas pēcāk var paātrināt maltītes sabojāšanos.  Tā vietā piederumus glabā speciālā atvilktnē.

Foto: Unsplash

Naži

Nažu bloki nereti ir lieli un masīvi, tādēļ aizņem diezgan lielu laukumu uz virtuves virsmas. Tā vietā izvēlies speciālu nažu turētāju, kuru var ievietot tieši atvilktnē. Tāpat vērtīgs papildinājums virtuvei ir magnētiskā josla

Krūzes

Kaut arī krūzītes dažkārt veikalu plauktos izskatās pagalam amizantas un simpātiskas, ikdienas dzīvē, stāvot uz virtuves virsmas, tās lieki aizņem vietu un nemaz tik labi tur neiederas. Turklāt arī uz krūzēm sakrājas putekļi, ūdens un eļļas daļiņas, pārklājot ar nepatīkamu lipīgu kārtiņu. Labāk izvēlies krūzes glabāt skapī, uz plaukta vai arī pakarini tās aiz osiņām uz nelieliem āķiem, kas piestiprināti pie sienas.

Koka dēlīši

Mēdz uzskatīt, ka koka dēlīšiem ir jāatrodas “pa rokai” – viegli sasniedzamā vietā, proti, uz virtuves virsmas. Kur labāk glabāt koka vai akmens dēlīšus, domas dalās, taču optimāli būs tos novietot vertikāli jeb atstutēt pret sienu, atbalstot ar kādu smagāku priekšmetu, vai sakārtot speciālā dēlīšu turētājā. Ja vēlies, lai dēlīši ilgāk paliktu tīri, tos labāk glabā skapī, sakārtojot turētājā.

Foto: Unsplash

Burkas ar dažādiem pārtikas produktiem

Glītas burciņas, kas pildītas ar auzām, makaroniem, miltiem, griķiem vai šķeltajiem zirņiem, labāk glabā virtuves skapītī vai pieliekamajā. Burkas aizņem ļoti daudz vietas, turklāt arī sausus pārtikas produktus, kas šķietami nebojājas, ir ieteicams glabāt tumšā un vēsā vietā.

Eļļas pudeles

Jā – reizēm ir ārkārtīgi ērti, ja olīveļļa stāv turpat uz virsmas, tomēr vairāku eļļas pudeļu arsenāls radīs nekārtīgas virtuves iespaidu. Turklāt arī eļļas ilgāk paliks svaigas, ja būs noslēptas no tiešiem saules stariem.

Foto: Unsplash

Lietas, kurām vajadzētu atrasties uz virtuves virsmas

Kaut arī minimālisms patlaban ir modē, ne visi vēlas padarīt savu virtuvi pārāk sterilu. Lūk, dažas lietas, kuras ir pat vēlams atstāt atvērtos plauktos vai uz virtuves virsmas.

Nelielas virtuves ierīces

Ja bieži izmanto kafijas aparātu, tosteri vai blenderi, šīs ierīces nemitīga likšana virtuves skapītī ar laiku kļūs apnicīga. Tā vietā iztīri ierīci un atvēli tai īpašu vietu uz virtuves virsmas.

Tējas kannas, cepamtrauki un čuguna pannas

Lielus cepamtraukus vai čuguna pannas vari droši atlikt uz plīts virsmas tālākā stūra vai novietot redzamā vietā, piemēram, uz atvērtiem virtuves plauktiem. Taču ņem vērā – ja traukus gatavošanas laikā ir nepieciešams pārvietot, tad tas signalizē, ka tie ir novietoti neatbilstošā vietā un tos ir nepieciešams pārlikt virtuves skapīšos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu