Endziņa krimināllietu par naida kurināšanu turpinās skatīt oktobrī (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Niks Endziņš
Niks Endziņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Krimināllietu, kurā par aicinājumu likvidēt ķīniešus apsūdzēts Niks Endziņš, Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa turpinās skatīt 22.oktobrī.

Uz nākamo sēdi izsaukts Endziņa pieteikts liecinieks, kā arī tiks sagatavota aparatūra, lai demonstrētu lietas materiālos esošo video ierakstu.

Neminot personas vārdu, prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska aģentūrai LETA iepriekš pavēstīja, ka vīrietis apsūdzēts par nacionālā naida un nesaticības izraisīšanu sociālajā tīklā "Facebook", kā arī par huligānismu.

Saskaņā ar apsūdzību šogad 30.janvārī vīrietis savā dzīvesvietā uzņēma un vēlāk publicēja "Facebook" videoierakstu ar nosaukumu "Koronas vīruss ir Latvijā! Lūdzu, dalies un brīdini citus!".

Videoieraksts saturēja izteikumus, kuru paušanas veids ir cieņu aizskarošs un naidīgi vērsts uz nesaticības provocēšanu pret ķīniešu tautības cilvēkiem un Ķīnu kā valsti, izsakot, ka ķīniešus un Ķīnu kā valsti vajag likvidēt un ķīnieši prot izgatavot tikai viltotas preces un viltotus mobilos telefonus.

Tāpat šajā videoierakstā viņš tīši izplatīja viltus ziņas par koronavīrusa Covid-19 izplatību Latvijas teritorijā. Minētais apgalvojums neatbilda patiesībai, jo konkrētajā periodā oficiāli netika reģistrēts neviens saslimšanas gadījums. Minētās bija viltus ziņas, kas saistītas ar veselības drošības apdraudējumu, rezultātā sabiedrībā tika radīts būtisks satraukums un nedrošības sajūta, kā arī traucēts Slimību profilakses un kontroles centra darbs.

"Apsūdzētais ar savām darbībām dezinformēja sabiedrību par faktisko situāciju valstī saistībā ar vīrusa izplatību, tādējādi lika apšaubīt Slimību profilakses un kontroles centra un pārējo iesaistīto iestāžu kopējo darbību, mudinot domāt, ka sabiedrība netiek informēta un valsts slēpj no iedzīvotājiem nozīmīgu informāciju," norādīja prokuratūrā.

Lieta tika nodota Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai. Šajā tiesā jau atrodas cita krimināllieta, kurā Endziņš kopā ar vēl divām personām apsūdzēts par viltus ziņu portāla uzturēšanu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu