Kampaņā "Nav, ko vilkt?" popularizēs auduma atkritumu šķirošanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Drēbes. Ilustratīvs foto.
Drēbes. Ilustratīvs foto. Foto: Ieva Lūka/LETA

 Kampaņā "Nav, ko vilkt?" aktualizēs problēmas tekstila atkritumu šķirošanā, informēja kampaņas pārstāve Silva Aleksa Fridrihsone.

Viņa norādīja, ka tekstils bez pielietojuma, kas nonāk vidē, ir tikpat bīstams piesārņojums kā plastmasa, riepas, baterijas un citi atkritumi. 

"Sintētisko tekstilizstrādājumu sadalīšanās atkritumu poligonos var ilgt pat 200 gadu, un jāņem vērā, ka gandrīz divas trešdaļas visu tekstilšķiedru ir sintētiska. Kā liecina statistikas dati, gada laikā 87% no visiem nederīgajiem un nolietotajiem pasaules tekstilizstrādājumiem nonāk atkritumu poligonos - tiek aprakti vai sadedzināti, jo trūkst dzīvotspējīgu pārstrādes stratēģiju," klāstīja kampaņas pārstāve.

Mudinot rast risinājumus tekstila atkritumu apmēra mazināšanai arī Latvijā, notiks kampaņa "Nav, ko vilkt?", kurā atbildīgās iestādes tiks aicinātas vienoties kopīgai rīcībai, parakstot labas gribas memorandu. 

Tāpat Rīgas centrā tiks atklāta vides instalācija - drēbju kalns, simbolizējot tekstila apmērus, kas krājas iedzīvotāju skapjos vai nonāk atkritumu poligonos.

Plašāk par kampaņu informēs ceturtdien, 10.septembrī, plkst.10 Kronvalda parkā, Kalpaka bulvārī 12.

Pasākumā piedalīsies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentārais sekretārs Artūrs Toms Plešs (AP), AS "Latvijas zaļais punkts" direktors Kaspars Zakulis, biedrības "Zaļā brīvība" ilgtspējīgas modes eksperte Dace Akule un Vieglās rūpniecības uzņēmumu asociācijas valdes priekšsēdētājs Guntis Strazds.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu