Ar kampaņu "#tētisvar" centīsies mazināt aizspriedumus par sieviešu un vīriešu atbildības jomām (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Lai mazinātu sabiedrībā eksistējošos aizspriedumus un priekšstatus par sieviešu un vīriešu atbildības jomām, stiprinātu tēvu lomu ģimenē un sabiedrībā, kā arī mazinātu stereotipus par šķirtajiem un vientuļajiem tēviem, sākta komunikācijas kampaņu "#tētisvar", informēja Labklājības ministrijā (LM).

Kā uzsver ministrijā, Latvijā rūpes par bērniem pamatā aizvien tiekot uzskatītas par sievietes atbildību, ko veicinājušas dažādas tradīcijas. Taču uzskati mainās un arvien vairāk ģimenes rūpēs un bērnu audzināšanā iesaistās arī tēvi.

Tēva loma un iesaiste bērnu audzināšanā ir tikpat nozīmīga kā mammas,

akcentē LM.

Kampaņa tiks atklāta 11.septembrī plkst.13 ISSP galerijā, Berga Bazārā, Marijas ielā 13 k-3. Pasākumā iepazīstinās ar pētījuma rezultātiem par tēvu iesaisti bērnu audzināšanā, īpaši šķirto ģimeņu modelī, kā arī stāstīts par Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas akciju "Uzticības tālrunis tēviem", kurā tiks sniegts informatīvs un psiholoģisku atbalsts tēviem, vienlaikus aktualizējot tēva lomu ģimenē.

Pasākumā piedalīsies labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV), biedrības "Tēvi" vecāku nodarbību organizators un vadītājs, divu bērnu tētis Lauris Bokišs, Valsts Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas vadītājs Jānis Ābele, kā arī radio "pieci.lv" DJ un divu bērnu tētis Toms Grēviņš.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu