Tihanovska pieprasa atbrīvot Koļesņikovu (4)

LETA/INTERFAX.RU
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: PETRAS MALUKAS/AFP

Baltkrievijas opozīcijas prezidenta amata kandidāte Svetlana Tihanovska pieprasījusi atbrīvot opozīcijas Koordinācijas padomes locekļus, arī vienu no redzamākajām  protesta kustības līderēm Mariju Koļesņikovu.

"Marija Koļesņikova ir nekavējoties jāatbrīvo, tāpat kā visi iepriekš aizturētie Koordinācijas padomes locekļi un politieslodzītie," teikts Tihanovskas paziņojumā lietotnē "Telegram".

Koordinācijas padomes uzdevums ir kļūt par sarunu platformu, norādīja Tihanovska, uzsverot, ka cita risinājuma nav.

"[Prezidentam Aleksandram] Lukašenko tas ir jāsaprot. Tautu nedrīkst turēt gūstā. Nolaupot cilvēkus dienas laikā, Lukašenko demonstrē savu vājumu un neadekvātumu," uzsvēra Tihanovska, kas pašlaik uzturas Lietuvā.

Koļesņikova  pirmdien tika nolaupīta Minskā uz ielas, bet otrdien aizturēta, jo pretojās varas iestāžu mēģinājumam panākt, lai viņa izbrauc uz Ukrainu. Savukārt Koordinācijas padomes preses sekretārs Antons Rodņenkovs un izpildsekretārs Ivans Kravcovs, kuri pirmdien pārtrauca atbildēt uz telefona zvaniem, otrdien pēc Baltkrievijas varas iestāžu izdarītā spiediena šķērsoja Ukrainas robežu.

Pēdējā laikā aizturēti arī vairāki citi Koordinācijas padomes locekļi.

Baltkrievijā joprojām nerimst protesti pret 9.augustā notikušo prezidenta vēlēšanu viltošanu, kas bieži pārauguši protestētāju sadursmēs ar drošības spēkiem. Protestu gaitā tūkstošiem cilvēku aizturēti, vairāki simti ievainoti. 

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Lukašenko, kas ir pie varas kopš 1994.gada, ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska. Arī Eiropas Savienība vēlēšanu rezultātus neatzīst.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu