Minskā nolaupīta opozicionāre Marija Koļesņikova (52)

Papildināts
TVNET/Tut.by
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Pirmdienas rītā pie Nacionālā mākslas muzeja Minskā, domājams, nolaupīta opozicionāre, Koordinācijas padomes locekle Marija Koļesņikova, ziņo reģiona mediji.

Cilvēki bez identifikācijas zīmēm viņu iesēdinājuši mikroautobusā un aizveduši nezināmā virzienā, portālam "Tut.by" pastāstījusi notikušā aculieciniece Anastasija.

Koordinācijas padomes prezidija loceklis, bijušais diplomāts Pāvels Latuško aģentūrai "Interfax" sacījis, ka Koļesņikovu un vairākus viņas līdzgaitniekus acīmredzot nolaupījuši spēka struktūru darbinieki.

Baltkrievijas Iekšlietu ministrija pārbauda informāciju par nolaupīšanu, tikmēr Minskas milicija paziņojusi, ka nav saistīta ar notikušo.

Kas notika?

Notikumi risinājušies ap plkst.10.05. "Biju viņu jau iepriekš redzējusi, tāpēc atpazinu," stāsta Anastasija. "Gribēju pie viņas pieiet, parunāt, pateikties, bet pārdomāju. Nolēmu, ka cilvēks jau tā ir noguris. Gāju uz priekšu un iedomājos, ka pagriezīšos atpakaļ un parādīšu Mašai sirsniņu. Redzēju, ka netālu no muzeja novietotas tumšs mikroautobuss ar uzrakstu "Sakari" uz sāniem, aizmugurē bija marķējums "Soboļ". Ejot tālāk, dzirdēju skaņu, kā pret asfaltu atsitas mobilais telefons, kaut kādus trokšņus.

Apgriezos un redzēju, kā cilvēki civilā apģērbā un ar maskām stumj Mariju iekšā mikroautobusā,

viņai no rokām izlido telefons, viens no šiem cilvēkiem telefonu paņem, ielec mikroautobusā un viņi aizbrauc."

Anastasija nolēma notiekošo nefilmēt, jo atradās tuvu nezināmajiem vīriešiem un baidījās, ka arī viņa varētu tikt aizturēta.

Koordinācijas padomes preses sekretārs Antons Rodņenkovs plkst.10.13 portālam "Tut.by" apstiprināja, ka Koļesņikova atrodas pilsētas centrā savās darīšanās. Uzzinājis par Anastasijas stāstīto, viņš solīja noskaidrot, kur Koļesņikova palikusi. Plkst.11.00 viņa tālrunis vairs nebija sazvanāms.

"Nezinu, kur atrodas Marija un Antons. Es nespēju ar viņiem sazināties," portālam apstiprināja Koordinācijas padomes loceklis Maksims Znaks.

"Nav iespējams sazināties arī ar Koordinācijas padomes locekli, [IT uzņēmuma] EPAM vecāko viceprezidentu Maksimu Bogrecovu un padomes sekretāra pienākumu izpildītāju Ivanu Kravcovu."

Koļesņikova - viena no Baltkrievijas opozīcijas sejām

Koļesņikova darbojās Baltkrievijas prezidenta kandidāta Viktora Babariko kampaņā. Taču, kad Babariko tika ieslodzīts un kandidēt vairs nevarēja, viņa iesaistījās apvienotajā opozīcijas štābā, kura seja ir Svetlana Tihanovska.

Pagājušonedēļ Koļesņikova paziņoja par jaunas partijas dibināšanu. Tihanovska drīz pēc tam norādīja, ka uz iniciatīvu raugās pozitīvi, taču "kategoriski nepiekrīt" diviem jaunā politiskā spēka paustajiem uzstādījumiem.

Pirms dažām dienām Baltkrieviju pameta Koordinācijas padomes prezidija locekle Olga Kovaļkova, kas devusies uz Poliju, skaidrojot savu aizbraukšanu ar apcietināšanas draudiem.

Drīz pēc 9.augustā notikušajām prezidenta vēlēšanām Baltkrieviju bija spiesta pamest un patverties Lietuvā opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska, kas nākamajā dienā pēc vēlēšanām mēģināja iesniegt sūdzību Centrālajā vēlēšanu komisijā, pieprasot pārskaitīt balsis, un domājams, saņēma draudus vērsties pret viņas bērniem un vīru.

Komentāri (52)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu