Koļesņikova tiek apsūdzēta valsts apvērsuma mēģinājumā (42)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Baltkrievijas opozīcijas Koordinācijas padomes locekle Marija Koļesņikova esot aizdomās turamā Baltkrievijas varas iestāžu sāktajā krimināllietā par valsts apvērsuma mēģinājumu, Baltkrievijas medijam “Tut.by” pavēstījusi Koļesņikovas advokāte Ludmila Kazaka. 

Tādējādi Koļesņikova kļuvusi par pirmo opozīcijas līderi, kurai ir apsūdzētā statuss. Iepriekš vairāki padomes locekļi, tostarp Koļesņikova, šajā lietā figurēja kā liecinieki. 

Krimināllietu saistībā Koordinācijas padomes izveidošanu Baltkrievijas varas iestādes ierosināja 20.augustā, apgalvojot, ka padomes veidošana esot mēģinājums sagrābt varu valstī. 

No septiņiem padomes locekļiem seši ir vai nu aizturēti, vai atrodas ārpus Baltkrievijas. 

Mariju Koļesņikovu, kas ir ir viena no redzamākajām protesta kustības līderēm, otrdien tika mēģināts no Baltkrievijas izvest ar varu, taču viņa pretojusies un pirms robežas šķērsošanas saplēsusi pasi, lai netiktu ielaista Ukrainas teritorijā. 

Koļesņikova pirmdien tika nolaupīta Minskā uz ielas, bet otrdien aizturēta, jo pretojās varas iestāžu mēģinājumam panākt, lai viņa izbrauc uz Ukrainu. 

Trešdien Koļesņikova tika nogādāta izolatorā Minskā. 

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu