Zambija sēro par veiksmi nesošās zivs nāvi

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: facebook.com/EdgarChagwaLungu

Zambijas pilsoņiem, kuri sēro par zivs-talismana Mafiši nāvi, pievienojies arī valsts prezidents Edgars Čagva Lungu, publicējot savā Facebook profilā zivs fotogrāfiju un Mahatmas Gandija citātu.
 

Vairāk nekā divdesmit gadu Mafiši dzīvoja dīķī pie valsts otrās lielākās augstskolas Koperbeltas universitātes, un studenti uzskatīja to par talismanu, kas nes veiksmi eksāmenos.

Par Mafiši nāvi sēro teju visa Zambija - universitātes studenti tās piemiņai aizdedza svecītes un sarīkoja sēru gājienu, savukārt neskaitāmi citi, tai skaitā valsts prezidents Edgars Čagva Lungu, pauž savas sēras sociālajos tīklos. Prezidents savā "Facebook" profilā publicējis Mafiši fotogrāfiju un Mahatmas Gandija citātu: "Par nācijas varenību un tās morālo attīstības pakāpi var spriest pēc tās attieksmes pret dzīvniekiem."

Līdzjūtību studentiem izteicis arī Zambijas opozīcijas līderis.

Tiek uzskatīts, ka Mafiši, kuras vārds vietējā valodā nozīmē vienkārši "lielā zivs", dzīvojusi dīķī 22 gadus, BBC pastāstīja universitātes studentu padomes vadītājs, kurš arī atzina, ka zivs nāve tiekot izmeklēta. Pēc tam Mafiši tikšot iebalzamēta un ar cieņu apbedīta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu