Norvēģu deputāts nominē Trampu Nobela Miera balvai (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Norvēģijas parlamenta labējā spārna deputāts nominējis ASV prezidentu Donaldu Trampu Nobela Miera balvai.

Ierosinājumu viņš pamatojis ar Trampa lomu centienos panākt Izraēlas un Apvienoto Arābu Emirātu vienošanos par attiecību normalizāciju.

"Šī vienošanās var pavērt ceļu uz paliekošu mieru vairāku arābu valstu un Izraēlas starpā," trešdien sociālajā tīklā "Facebook" norādīja Progresa partijas deputāts Kristiāns Tībrings-Gjede.

Viņš pauda cerību, ka Norvēģijas Nobela komiteja "varēs izvērtēt to, ko Tramps ir sasniedzis starptautiskajā arēnā, un neieslīgs izveidojušajos aizspriedumos pret ASV prezidentu".

Norvēģijas politiķis Trampu nominēja arī 2019.gada balvai, kā viņa nopelnu minot samitu ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu Singapūrā 2018.gadā.

Nobela komitejai ir "jāparaugās uz veikumu. Šis veikums liecina, ka Donalds Tramps ir panācis mieru daudzās pasaules vietās," ASV raidsabiedrībai "Fox News" sacīja norvēģu politiķis.

Komiteja savu lēmumu, izraugoties no vairāk nekā 300 kandidātu, paziņos 9.oktobrī.

Baltā nama preses sekretāre Keilija Makenanija atzinīgi izteicās par šiem jaunumiem, norādot, ka tas "šim prezidentam ir grūtā darbā nopelnīts pagodinājums".

2019.gada Nobela Miera balva tika piešķirta Etiopijas premjerministram Abijam Ahmedam par viņa ieguldījumu centienos atrisināt ilgo robežstrīdu ar kaimiņvalsti Eritreju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu