VAAD: šonedēļ nav bijis ar augu aizsardzības līdzekļu lietošanu saistītu pārkāpumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lauku miglošana. Ilustratīvs attēls
Lauku miglošana. Ilustratīvs attēls Foto: Teo Sticea/Unsplash

Valsts augu aizsardzības dienests (VAAD) šajā nedēļā veicis 71 ar augu aizsardzības līdzekļiem saistītu pārbaudi, nekonstatējot nevienu pārkāpumu,   informēja dienesta pārstāve Dace Ūdre.

No 4.septembra līdz 10.septembrim VAAD inspektori visā Latvijā kopumā veikuši 65 aizsardzības līdzekļu lietošanas pārbaudes, trīs gadījumos reaģējot uz iedzīvotāju sūdzībām, tāpat veiktas sešas plānotās līdzekļu izplatīšanas vietu pārbaudes.

Augu aizsardzības līdzekļu lietošanas pārbaužu laikā ņemti seši paraugi, tostarp paraugi ražas novākšanas brīdī augu aizsardzības līdzekļu darbīgās vielas glifosāta atliekvielu klātbūtnes noteikšanai.

Valsts augu aizsardzības dienests ir 1998. gadā izveidota valsts tiešās pārvaldes iestāde, kuras mērķis ir nodrošināt kultūraugu un mežu resursu ilgtspējīgu izmantošanu, aizsardzību un aprites uzraudzību, lai saglabātu to bioloģisko daudzveidību, veicinātu sabiedrības drošību un pasargātu apkārtējo vidi no iespējamā augu aizsardzības un mēslošanas līdzekļu radītā piesārņojuma, radīt priekšnoteikumus, lai lauksaimniekiem būtu pieejams vesels un kvalitatīvs pavairojamais materiāls, kā arī palielinātu produktivitāti un lauksaimniecības konkurētspēju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu