Cīņā ar pandēmiju Francija plāno jaunus lokālus ierobežojumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Francija, Parīze. Covid-19.
Francija, Parīze. Covid-19. Foto: BENOIT TESSIER / REUTERS

Francija plāno jaunus ierobežojumus, lai apturētu jaunā koronavīrusa izplatību divās lielās pilsētās un Francijas aizjūras reģionā Gvadelupā, piektdien paziņojis Francijas premjerministrs Žans Kastekss.

Saskaņā ar ceturtdienas vakarā apkopotajiem datiem, Francijā 24 stundās apstiprināti jauni 9843 inficēšanās gadījumi.

Tas ir augstākais jaunatklātu gadījumu skaits, kopš Francija paplašinājusi testēšanu.

Kastekss brīdināja, ka pirmo reizi vairāku nedēļu laikā pieaug hospitalizēto Covid-19 pacientu skaits un vīruss atkal sāk vairāk skart gados vecos cilvēkus un citas grupas, kurām ir pastiprināts risks saslimt.

Premjerministrs norādīja, ka tagad tiek veikti vairāk nekā miljons Covid-19 testi dienā, bet viņš atzina, ka rezultāti nav gatavi pietiekami ātri tiem, kam tie ir vissteidzamāk nepieciešami, proti, cilvēkiem, kuriem ir Covid-19 raksturīgie simptomi, cilvēkiem, kuri bijuši kontaktā ar inficētu personu, un medicīnas darbiniekiem.

Kastekss paziņoja, ka šīm grupām testēšanas process tiks paātrināts.

Viņš uzsvēra, ka sevišķas bažas rada situācija Bordo un Marseļā un Gvadelupā.

Premjerministrs informēja, ka tur uzdevis vietējām varasiestādēm līdz pirmdienai nākt klajā ar jauniem pasākumiem vīrusa izplatības ierobežošanai.

Kastekss arī pavēstīja, ka tiks piesaistīti 2000 jaunu darbinieku inficēto personu kontaktu izsekošanai.

Viņš sacīja, ka pašizolēšanās periods kontaktpersonām tiks samazināts no 14 dienām uz septiņām, bet tiks pārbaudīts, vai tas tiek ievērots.

Daudzi mediķi bažījas, ka nākamo trīs mēnešu laikā intensīvās aprūpes nodaļas atkal var pārpildīt pacienti, kas ir inficējušies ar Covid-19, kā tas bija martā.

Francijā joprojām ir aizliegts pulcēties lielam skaitam cilvēku un daudzās lielās pilsētās, tostarp Parīzē un Marseļā sejas maskas ir obligāta prasība arī uz ielām un parkos.

Kastekss aicināja sabiedrību ieverot prasību par masku valkāšanu un sociālās distancēšanās noteikumus un norādīja, ka veciem cilvēkiem būtu jābūt sevišķi piesardzīgiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu