Maduro paziņo par "amerikāņu spiega" aizturēšanu pie naftas pārstrādes rūpnīcām (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro
Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro Foto: MANAURE QUINTERO / REUTERS

Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro piektdien paziņoja, ka pie divām naftas pārstrādes rūpnīcām ir aizturēts "amerikāņu spiegs" un tas noticis pēc tam, kad varas iestādes izjauca plānu "izraisīt eksploziju" citā naftas pārstrādes rūpnīcā.

"Mēs vakar sagūstījām (..) amerikāņu spiegu, kurš Falkonas štatā izspiegoja Amvajas un Kardonas naftas pārstrādes rūpnīcas," televīzijas uzrunā sacīja Maduro.

Viņš pateica, ka aizturētais ir "jūras kājnieks, kurš bija dienējis kā jūras kājnieks CIP bāzēs Irākā" un aizturēšanas brīdī pie viņa atrasti "smagie ieroči" un "liels daudzums skaidras naudas".

Aizturēšana notikusi pēc tam, kad varas iestādes trešdien "atklāja un izjauca" "plānu izraisīt eksploziju" Elpalito naftas pārstrādes rūpnīcā, kas atrodas Karabobo štatā vistuvāk Karakasai.

Maduro gan nepateica, kur tiek turēts šis "amerikāņu spiegs".

Venecuēlas tiesa augustā piesprieda 20 gadus ilgus cietumsodus diviem bijušajiem ASV karavīriem par līdzdalību neveiksmīgā Maduro gāšanas operācijā. 

Dažas stundas pirms Maduro piektdienas paziņojuma Venecuēlas valdība pavēstīja, ka tā veido "ārkārtas plānu" ar nolūku regulēt "degvielas sadali", ņemot vērā nopietno benzīna trūkumu valstī.

Venecuēlā trūkst degvielas, lai gan valstī ir lielākās pierādītās naftas iegulas pasaulē. 

Naftas rūpniecība pirms gadsimta bija Venecuēlas ekonomikas stūrakmens, bet tās ieguves apjoms ir sarucis līdz nelielai daļai no 3,2 miljoniem barelu dienā, kas tika iegūti pirms vairāk nekā 10 gadiem. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu