Daugavpilī pieaug Covid-19 izplatība; plāno ierobežot ciemošanos aprūpes centros

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Pilsētā pieaugot Covid-19 saslimšanas gadījumu skaitam, Daugavpilī plāno ierobežot viesošanos sociālās aprūpes centros, apliecināja pilsētas mērs Igors Prelatovs ("Mūsu partija").

Pēc viņa paustā, lielākā daļa pilsētā konstatēto saslimšanas gadījumu saistīta ar atgriešanos no ārzemēm. Daugavpilī ir sasirguši vecāko klašu skolēni, kas vasarā strādājuši ārzemēs, taču viņi laikus brīdinājuši par notikušo un mācību gadu skolas telpās nav sākuši. Pēc domes priekšsēdētāja paustā, apzinātas arī saslimušo pašvaldības uzņēmuma AS "Daugavpils satiksme" darbinieku un 16.vidusskolas skolēna kontaktpersonas, kuras atrodas pašizolācijā.

"Iepriekš mēs nenovērojām pieaugošu tendenci, saslimšanas gadījumu nebija daudz," apgalvoja Prelatovs.

Lai arī pilsētā nedēļas nogalē aizvadīti vairāki publiski pasākumi, vietvara nedomā, ka tie ietekmēs saslimstības rādītājus, jo aktivitātes notikušas ārpus telpām, ievērojot visus pulcēšanās ierobežojumus un nosacījumus. Arī pēc mācību gada sākuma pasākumiem neesot bijis jaunu sasirgšanas gadījumu, kas būtu saistīti ar pulcēšanos, apgalvoja pilsētas mērs, vēlreiz uzsverot, ka gadījumi lielākoties saistīti ar tiem cilvēkiem, kas bijuši ārzemēs.

Pašvaldība arī regulāri sazinoties ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC), un pašlaik nav plānotas izmaiņas pašvaldības iestāžu darbā. Taču tiks pārrunāta iespēja ierobežot viesošanos sociālās aprūpes centros, kur mīt riska grupas pārstāvji.

Jau ziņots, ka sākot ar šodienu, vienai no Daugavpils 16.vidusskolas 9.klasēm mācības nodrošina attālināti, jo vienam no audzēkņiem konstatēta saslimšana ar Covid-19. Sasirgušais skolēns ir apmeklējis skolu, tāpēc pieņemts lēmums par attālinātajām mācībām visiem klasesbiedriem. Iestādes direktore Olga Dukšinska klāstīja, kas svētdien skola, Izglītības pārvalde un epidemiologi strādāja, lai apzinātu ģimenes un nodrošinātu attālināto mācību procesu.

Skolas personāls pirms mācību gada sākuma veicis Covid-19 testus, un tie bijuši negatīvi. Plānots, ka arī šonedēļ skolas darbinieki veiks testus. Tāpat iestādei līdz nedēļas vidum jāiesniedz plāns par turpmāko mācību procesa organizēšanu.

Tāpat vēstīts, ka saslimšana ar Covid-19 konstatēta diviem pašvaldības AS "Daugavpils siltumtīkli" darbiniekiem. Daugavpils pašvaldības izpilddirektore Sabīne Šņepste pastāstīja, ka Covid-19 testi veikti arī citiem uzņēmuma darbiniekiem, taču tie bijuši negatīvi. Plānots, ka pēc laika tiks veikti atkārtoti testi. Savukārt sasirgušie atrodas mājas karantīnā.

Neskatoties uz to, ka kopš septembra sākuma pilsētā vērojams saslimstības pieaugums, gan "Daugavpils siltumtīkli", gan pārējie pašvaldības uzņēmumi un iestādes turpina darbu ierastajā režīmā. Šņepste uzsvēra, ka nevienam no domes vai pašvaldības iestāžu darbiniekiem nav konstatēts Covid-19.

Pašvaldībai arī neesot informācijas par iespējamiem Covid-19 perēkļiem pilsētā.

Saskaņā ar SPKC datiem Daugavpilī saslimstības pieaugums ir vērojams kopš septembra sākuma, un šajā laikā saslimušo skaits ir pieaudzis vairākkārt. Līdz svētdienai bija zināms par 21 ar Covid-19 sasirgušo pilsētā.

Augusta nogalē LETA ziņoja, ka, sākoties jaunajam mācību gadam, Daugavpilī vienam skolēnam karantīnā tiks nodrošināts attālināts mācību process, jo viņa ģimenē konstatēta saslimšana ar Covid-19.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu