Cilvēce šobrīd piekopj mīlestības surogātu, bet mīlestība ir izaicinājums pieņemt visu (1)

Viņas atziņa
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Mīlestība ir izaicinājums pieņemt visu, nešķirojot neko. Ar šo dzīves atziņu Nr. 48 no jaunās atziņu grāmatas “99 tīras domas, kuras izmainīja manu dzīvi” dalās tās autore Diāna Černe.

Vārds “mīlestība” tik bieži tiek apdziedāts, izrunāts un pielietots ikdienā, ka dažu brīdi sāk likties, ka mīlēt ir pašsaprotami un to prot visi. Taču mirklī, kad es atskārtu, ka mīlestībai nav nekā kopīga ar sevis lutināšanu spa procedūrās, rozā brillēm un romantiskām jūtām, es sapratu, ka to cilvēku, kuri patiesi spēj mīlēt, ir ļoti maz uz šīs pasaules. Kāpēc?

Tāpēc, ka ir ļoti maz cilvēku, kuri ir spējīgi pieņemt citu atšķirīgos viedokļus, dzīvesveidu, pasaules redzējumu, ticību un uzvedību.

Un, ja cilvēks cenšas sevi nošķirt no tā, kas nav viņš pats vai to pārveidot par sev līdzīgu, tad tāds cilvēks vēl nav apguvis spēju pārvaldīt mīlestības plūsmu. Mīlestība ir viena no augstākajām mākslām, un cilvēkiem pavisam noteikti vajadzētu tiekties šo spēju apgūt. Tomēr, kad vēroju to, kā Holivudas filmās un meksikāņu seriālos tiek atspoguļota mīlestība, kļūst skaidrs, ka cilvēce šobrīd piekopj mīlestības surogātu, kurš ne tuvu nav tas, kas mīlestība patiesībā ir.

Cilvēki mūsdienās mīl to, kas tiem liek justies ērti un komfortabli, bet no tiem, kuri tiem sagādā grūtības, neērtības un negatīvas emocijas tie vēlas nošķirties, jo nespēj pieņemt šo cilvēku rīcību un tās rezultātus.

Ja cilvēki patiesi spētu mīlēt, tie nebaidītos no vīrusiem, ļaundariem, noziedziniekiem un tiem, kas tiem liek justies diskomfortā un domā citādāk nekā viņi, jo mīlestība paredz to, ka mēs spējam arī ļaundarus un vīrusus pieņemt un mīlēt. Un, kad mēs to spējam, tad nedz ļaundariem, nedz arī vīrusam nav nekādas varas pār mums.

Foto: unslash

Šādu augstākās mīlestības mākslu mums māca mūsu pašu planēta Zeme. Tā mīl, dod dzīvību un dzīvībai visu nepieciešamo gan tam, kurš rada, gan tam kurš radīto iznīcina. Zeme nešķiro dzīvniekus, kukaiņus un cilvēkus labajos un ļaunajos. Tā pieņem visus un dod tiem visu nepieciešamo.

Ja mēs nošķiram ļauno no labā un dzīvojam ilūzijās, ka ir kaut kas labs, un ir arī kaut kas ļauns, tad mīlestībai mūsu apziņā nav vietas. Mīlestība ir, kad labais un ļaunais kļūst vienlīdzlabs un mēs spējam pieņemt gan vienu, gan otru.

Ja cilvēki nebaidītos ne no kā, tad neviena vara nespētu tos sev pakļaut, jo arī šo varu tie mīlētu. Ja tu mīli un pieņem to, kas ar tevi vai citiem notiek, tad neviens nekad pār tevi nespēs valdīt. Jo Tu taču ar savu spēju mīlēt stāvi pāri visam!

Bailes ir tās, kuras attālina cilvēku no tiesībām uz mīlestību un liedz tam patiesi mīlēt. Tikai no bailēm brīvs cilvēks spēs pieņemt visu, nešķirojot neko, jeb mīlēt!

Lai bailes izzūd un mīlestība iemājo katrā no mums, un mūsu kopējā pasaule uzplaukst mīlestībā!

Diāna Černe

Diāna Černe

Grāmatas “99 tīras domas, kuras izmainīja manu dzīvi” autore

Drīzumā EGOISTE Facebook lapā izspēlēs šo burvīgo grāmatiņu. Seko līdzi! 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu