Lielo izmēru supermodele no Latvijas ikdienā bijusi apsmiekla objekts (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: personīgais arhīvs

“Drosmīgiem pieder pasaule,” tā saka pasaules līmeņa skaistumkonkursa “Miss & Mrs. Elite Beauty Queen” seja un mūza Sanita Lemeša, kura izvēlēta par vienu no zīmola sejām.

Sanita Lemeša jau vairākus gadus dzīvo Īrijā. “Pirms diviem gadiem kļuvu par zīmola “Elite Beauty Queens” seju kategorijā Plus size. Nenoliedzami tas bija ļoti liels pagodinājums un arī atbildība,” nosaka Latvijas izcelsmes lielo izmēru supermodele.

“Kā jaunai ģimenei mums bija sapnis, māja laukos... Bet, ņemot vērā finansiālo stāvokli un nevēlēšanos uzkraut sev uz pleciem milzīgo kredīta nastu, tika pieņemts lēmums pamest Latviju. Tā nu mēs, Lemešu ģimene, devāmies nezināmajā, lai piepildītu savu sapni. Ar vīru Aigaru un dēlu Reini jau 15 gadus dzīvojam Īrijā, kuru nu jau saucam par savām mājām. Ar vīru esam nodibinājuši savu ēdināšanas uzņēmumu, kurš veiksmīgi darbojas jau septiņus gadus,” stāsta Sanita.

Skaistumkonkursa “Elite Beauty Queen Plus Size” seja nosvinējusi divdesmit otro kāzu jubileju, bet dēls Reinis ar teicamām sekmēm absolvējis vidusskolu un sācis studijas augstskolā.

“Man ļoti patīk ceļot, mēs to darām gan kopā, gan atsevišķi. Liels izaicinājums bija ceļojums uz Nepālu. Es biju tur viena, proti, savām domām, enerģiju, tas bija mans lielais sapnis! Tas bija piedzīvojumiem bagāts izaicinājums Everesta bāzes nometnē. Es tobrīd neapzinājos visus riskus, sekas... Arī pirms tam nebija viegli! Pirms ceļojuma pārcietu ceļgala krustenisko saišu operāciju,” piebilst Sanita.

Paralēli savam ģimenes biznesam Sanita spējusi iedvesmot apalītes svešzemē. “Piedalos ļoti daudzās fotosesijās, esmu reklāmas seja vairākiem zīmoliem, bet pieņemt sevi kā apalīti, tas bija viens no lielākajiem izaicinājumiem,” turpina Plus size modele.

Foto: personīgais arhīvs

“Tas ir arī iemesls, kāpēc kļuvu par Plus size modeli. Pirms astoņiem gadiem piedalījos Plus size modeļu konkursā. Tā bija mana vēlēšanās pierādīt sev pašai, ka es to varu un esmu pieņēmusi sava ķermeņa aprises. No vairāk nekā 600 kandidātēm tiku labāko piecpadsmitniekā, un tā sākās mana Plus size modeles karjera, kuru es joprojām uztveru kā hobiju.”

“Neskaitāmas fotosesijas, grimēšanās process, frizieru meistarklases – tās ir tās sievišķīgās lietas, kuras man nesniedz pamatdarbs. Šis ir bijis viens no labākajiem lēmumiem manā dzīvē, jo tas vēl vairāk man iemācīja mīlēt un pieņemt sevi, kā ar pilnībām, tā arī nepilnībām. Vienmēr esmu bijusi apaļīga, uzaugot un dzīvojot Latvijā, ļoti daudz nācās izjust nievājošu attieksmi. Ikdienā biju apsmiekla objekts. Pie vainas nebija mana ādas krāsa vai nacionālā piederība, es biju apaļa. Greizi skatieni. Nepatīkami uzsaucieni uz ielas. Tā bija mana ikdiena...”

Foto: personīgais arhīvs

“Skaistums - tas nav gurnu apkārtmērs! Mēs katrs esam unikāls māklslas darbs, radīts vienā eksemplārā. Pasaule mainās, modē vairs nav tikai tievas modeles, arvien biežāk slaveni dizaineri un modes žurnāli izmanto Plus size modeles. Apaļīgās meitenes - piepildiet savus sapņus, esiet drosmīgas, jo drosme un uzdrīkstēšanās ir tas, kas virza mūsu dzīvi. Tikai kopā mēs varam lauzt sabiedrības gadiem iesīkstējošos stereotipus. Be cool, be Plus Size,” emocionāli nosaka Sanita.

Atgādinām, ka 12. decembrī Latvijā notiks skaistumkonkurss uzreiz četrās kategorijās.

Pirmā kategorija “Miss Elite Beauty Queen Latvija 2020” domāta tām jaunkudzēm, kuras ir neprecētas un ir vecumā no 15 līdz 29 gadiem. Otra kategorija “Mrs. Elite Beauty Queen Latvija 2020” - precētām sievietēm vecuma grupā no 18 līdz 45 gadiem. Trešā kategorija “Elite Beauty Queen Latvija Plus Size 2020” apalītēm un plus-size modelēm, bet ceturtā kategorija sievietēm 45+ “Elite Beauty Queen Latvija Classique 2020”. Šova noslēgums notiks Rīgā, koncertzālē “Crystal Club”. Atlase konkursa finālam turpinās: info@elitebeautyqueens.com

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu