Visarionam noteikts arests uz diviem mēnešiem (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Sibīrijas sektas “Pēdējās derības baznīca” dibinātājam Visarionam un diviem viņa palīgiem Novosibirskas tiesa noteikusi arestu uz diviem mēnešiem, vēsta Krievijas mediji. 

Visarions, īstajā vārdā Sergejs Torops, kā arī divi viņa palīgi Vadims Redkins un Vladimirs Vederņikovs tika aizturēti otrdien Krasnojarskas novadā un aizvesti nezināmā virzienā. 

Tiesībsargājošo iestāžu operācija ciematā “Saules pilsēta”, kurā bāzējās sekta, veikta saistībā ar aizdomām, ka sektas līderi piesavinājušies kopienas biedru naudu un lietojuši pret viņiem psiholoģisko vardarbību. 

Kā aģentūrai TASS pavēstīja situāciju pārzinošs avots, pārmeklēšanas gaitā sektā konfiscēti trīs miljoni rubļu, dārgs alkohols un vairāki ieroči. 

Sektas dalībniekiem gan esot aizliegts lietot gan naudu, gan alkoholu. 

Visarions visas apsūdzības noliedz. 

“Tajā, ko es izlasīju, es ne tikai pilnībā nepiekrītu visiem apsūdzības punktiem, bet arī noraidu visas tur minētās detaļas,” Visariona izteikumus citē laikraksts “Kommersant”. 

“Pēdējās derības baznīcu” bijušais atslēdznieks un milicis Sergejs Torops dibināja 1991.gadā. 1995.gadā šī reliģiskā organizācija tika oficiāli reģistrēta. 

Visariona sekotāji dzīvo vienkopus vairākas apdzīvotās vietās Krasnojarskas apgabala dienvidos. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu