Pēc kontakta ar inficētu personu pašizolējies Vācijas ekonomikas ministrs

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Vācijas ekonomikas ministrs Pēters Altmaiers pēc kontakta ar Covid-19 slimnieku no trešdienas ievēro pašizolāciju.

Altmaiers ir otrais Vācijas valdības ministrs, kurš šajās dienās bijis spiests pašizolēties.

Trešdien par došanos pašizolācijā paziņoja arī Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss, jo vienam no viņa apsargiem konstatēts Covid-19.

Altmaiers, kurš pirmdien piedalījās Eiropas Savienības (ES) tirdzniecības ministru sanāksmē, trešdien tviterī pavēstīja, ka "ministra darbiniekam, kas bijis klāt sapulcē Berlīnē, bijis pozitīvs koronavīrusa tests".

"Kā piesardzības pasākumu, es ievērošu karantīnu mājās," paziņoja ministrs.

Altmaiers atklāja, ka pirmais Covid-19 tests viņam bijis negatīvs un viņš jūtas labi.

Arī Māsam Covid-19 tests bijis negatīvs.

Pandēmijas kulminācijas brīdī martā arī Vācijas kanclere Angela Merkele 14 dienas ievēroja pašizolāciju, jo bija apmeklējusi ārstu, kuram tika konstatēta inficēšanās ar jauno koronavīrusu. Taču kanclere ar vīrusu neinficējās.

Lai gan Vācijai cīņā ar pandēmiju klājies labāk nekā daudzām tās kaimiņvalstīm, saslimušo skaits atkal sācis straujāk pieaugt.

Vācijas Roberta Koha institūts (RKI) šodien ziņoja par 2143 jauniem inficēšanās ar jauno koronavīrusu gadījumiem un 19 nāves gadījumiem.

Vairākās Vācijas daļās ir pastiprināti ierobežojumi cīņā pret koronavīrusu, tostarp Minhenē, kur vairākos pilsētas laukumos sejas masku valkāšana tagad ir obligātas prasība.

Vācija trešdien pievienoja vairākus tūristu iecienītus galamērķus, tostarp Kopenhāgenu, Dublinu un Apvienotos Arābu Emirātus (AAE), to vietu sarakstam, atgriežoties no kurām obligāti jāievēro pašizolācija vai jāveic Covid-19 tests.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu