Latīņamerikā traģiski beidzas narkotiku kontrabandas operācija (1)

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Nenoskaidroti noziedznieki ir nozaguši privātu biznesa lidmašīnu Meksikā, aizlidojuši ar to uz Venecuēlu un piekrāvuši ar narkotikām, bet pēc tam lidmašīna nogāzusies Gvatemalā, ceturtdien paziņoja varas iestādes. 

Lidmašīnai "BAE 125" ceturtdien nogāžoties un aizdegoties, gājuši bojā četri cilvēki, paziņoja ģenerālprokuratūra Gvatemalā.

Mirušie bija tik ļoti apdeguši, ka tos vēl nebija iespējams identificēt, bet lidmašīnas vrakā tika atrastas narkotikas un ieroči. 

Nelikumīgais ceļojums ar šo lidmašīnu sākās otrdien Kuernavakas pilsētā uz dienvidiem no Mehiko. Lidmašīna tur bija ieradusies 10.augustā un bija novietota privātā angārā. 

Meksikas Civilās aviācijas aģentūra pastāstīja, ka trīs cilvēki bija lūguši atļauju uzpildīt degvielu šajā lidmašīnā it kā tehniskās apkopes vajadzībām. Pēc tam viņi bez atļaujas aizbrauca ar lidmašīnu līdz skrejceļam un pacēlās gaisā, neiesnieguši nekādu lidojuma plānu.

Varas iestādes izsekoja lidmašīnu, tai dodoties uz dienvidiem.

Gvatemalas armija paziņoja, ka lidmašīna piestājusi Venecuēlā, bet pēc tam ielidojusi Gvatemalā, kur nezināmu iemeslu dēļ avarējusi. 

Lidmašīnā atrastās narkotikas teorētiski varēja būt iekrautas jau Meksikā, tomēr būtu maz jēgas tās vest uz Venecuēlu, kas ir svarīgs Dienvidamerikas kokaīna tranzīta centrs. Visticamāk, ka tās tika iekrautas lidmašīnā Venecuēlas teritorijā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu