Topošo motobraucēju samulsina, ka uz eksāmenu viņam pašam jāsagādā motocikls (7)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Bez tabu"

Gvido no Ogres jau sen tīko iegūt motocikla vadītāja tiesības, tomēr ceļā uz mērķi vīrietis saskāries ar dažādām nepatīkamām problēmām. 

Kad nokārtoti eksāmeni un galvaspilsētā izbrauktas arī tā dēvētās figūras, pienāca laiks doties ielās, lai brauktprasmi un zināšanas apliecinātu reālos apstākļos. Topošais motobraucējs gan uzzinājis, ka Rīgā šī eksāmena pieņemšana jāgaida apmēram mēnesi, tādēļ meklējis iespējas pie tiesībām tikt CSDD reģionālajās nodaļās un jau drīz vien mērojis ceļu uz Ventspili, kur viņu gaidījis nepatīkamais pārsteigums - izrādījies, ka eksāmenam nepieciešamais motocikls tur jāsarunā ar vietējām autoskolām, jo CSDD motociklus eksāmeniem nodrošina tikai Rīgā, ziņo raidījums Bez Tabu.

Pie tiesībām neticis, Gvido atgriezies mājās. Viņš zinājis, ka vadīšanas eksāmenā jāierodas ar savu inventāru, taču par motociklu neesamību Ventspilī Gvido dzirdējis pirmo reizi.

CSDD pārstāve Ieva Bērziņa tikmēr uzsver, ka motociklus eksāmeniem CSDD nodrošina tikai galvaspilsētā, savukārt reģionos motocikli tiek ņemti no autoskolām un faktiski topošajiem motociklistiem braucamrīks ir jāsarunā iepriekš pašiem. Bērziņa raidījumam arī norāda, ka, gluži kā Gvido, arī citiem eksāmena kārotājiem, kuri piesakās elektroniski, vairākkārt tiekot piekodināts, ka ir jāgādā A kategorijas transportlīdzeklis eksāmeniem.

Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Bez tabu"

Stipri līdzīgā situācijā nonākusi arī topošā autovadītāja Laura, kura vēlējusies nokārtot eksāmenu braukšanai ar automātisko pārnesumkārbu, taču Kurzemes pusē ir tikai viena šāda eksāmenu pieņemšanas mašīna. Sašutusī sieviete uzskata, ka nav pieņemami, ka uz tik lielu teritoriju ir tikai viens eksāmenu auto un rinda attiecīgi ir ļoti gara.

Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Bez tabu"

CSDD pārstāve, labojot Lauras apgalvojumus, precizē, ka Kurzemes reģionā šādi auto ir divi - viens Liepājā un otrs Talsos, kurš apkalpo arī Ventspils reģionu, kur pieprasījums pēc šāda eksāmena nav tik liels. Tāpat Ieva Bērziņa norāda, ka Covid-19 pandēmijas dēļ ar automātisko pārnesumkārbu aprīkoto auto parks šogad nav papildināts, taču nākamgad jaunas mašīnas tiks iepirktas un sava daļa tiks arī Kurzemes reģionam. 

Vairāk skaties raidījuma Bez Tabu sižetā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu