Saplēsti Corvette sēdekļi par 90 tūkstošiem dolāru. Izdevīgs pirkums?

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET kolāža

Tīmekļa izsoļu vietnē eBay, kas vienlaikus darbojas arī kā interneta veikals, kāds indivīds pārdošanā patlaban izlicis visai interesantu preču pāri - tie ir Chevrolet Corvette sēdekļi ļoti bēdīgā stāvoklī, un tos jebkurš interesents var iegādāties par 90 000 ASV dolāru.

Negaidīti lielā summa daudziem liks pacelt vienu uzaci un nolaist otru. Tomēr savā ziņā tā ir pamatota, jo runa ir par sēdekļiem no pašas pirmās Chevrolet Corvette, kad modelis vēl bija izstrādes stadijā. Tātad no paša pirmā leģendārā modeļa prototipa.

Foto: eBay

Nelielam ieskatam vēsturē var piebilst, ka ideja par automobili, kas vēlāk kļuva par Corvette, radās slavenajam General Motors koncerna dizaineram Hārlijam Ērlam. Viņš sāka realizēt projektu Opel (Project Opel) un 1952.gada 22.decembrī tika samontēts pirmais Chevrolet Corvette prototips.

Video: pirmais Chevrolet Corvette prototips Čikāgā 1953.gadā

Avots: Čikāgas autošovs

Kopā General Motors uzbūvēja piecus Corvette prototipus ar iekšējiem sērijas numuriem no 852 līdz 856 izstāžu, testu un izstrādes vajadzībām. Trīs no šīm mašīnām bija pirmssērijas prototipi braucošā kārtībā, pārējos divus General Motors gan nepabeidza un izmantoja tikai rezerves daļām.

Pirmais Corvette eksemplārs nebija starp tiem. Pašu pirmo prototipu General Motors pabeidza, un tas bija braukšanas kārtībā. Šo auto koncerns demonstrēja dažādos šovos un gatavoja autobraukšanas entuziastus maciņu atvēršanai. Liktenis pret spēkratu gan bija skarbs, jo, būdams prototips, tas bija spiests pārciest dažādus izmēģinājumus, tai skaitā ugunsdrošības testu. Fakts, ka sēdekļi to ir pārcietuši bez redzamām degšanas pazīmēm, ir ievērības cienīgs. Bet vai pietiekami ievērojams, lai par tiem maksātu 90 000 dolāru jeb vairāk nekā 77 tūkstošus eiro? To lai vērtē vēsturisko Corvette fani.

Foto: eBay
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu