Slovākija Covid-19 ierobežošanai izsludina ārkārtējo stāvokli

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Lai ierobežotu Covid-19 pandēmijas izplatību, Slovākijas valdība izsludina ārkārtējo stāvokli, kas stājas spēkā no ceturtdienas, trešdien paziņojis premjerministrs Igors Matovičs.

Ārkārtējais stāvoklis, kas ilgs 45 dienas, piešķir valdībai papildu pilnvaras bargāku pasākumu īstenošanai, taču automātiski nenozīmē atgriešanos pie pilnīgas karantīnas, kāda tika ieviesta pandēmijas sākumposmā.

Tā dēvēto pirmo pandēmijas vilni Slovākija pārdzīvoja martā un aprīlī, taču tolaik valstī tika reģistrēts daudz zemāks inficēšanās un mirstības līmenis nekā daudzās Rietumeiropas valstīs.

Taču septembrī Slovākijā strauji audzis inficēšanās gadījumu skaits, un otrdien tika reģistrēti 567 jauni inficēšanās gadījumi, kas līdz šim ir augstākais inficēto skaits kopš pandēmijas sākuma.

Kopumā Slovākijā reģistrēts 10 141 inficēšanās gadījums un 48 Covid-19 izraisīti nāves gadījumi.

Pēc 45 dienām tiks lemts, vai ārkārtējo stāvokli pagarināt, vai arī "būs iespējams atgriezties pie normālas dzīves," feisbukā pavēstījis Matovičs.

Valdība jau pirmdien ieviesa stingrākus ierobežojumus, aizliedzot lielāko daļu publisko kultūras un sporta pasākumu. Izteikts arī aicinājums plašāk lietot sejas aizsargmaskas un izvairīties no ģimenes svinībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu