Auto tirgoņi apkrāpj pakistāni un pēcāk slēpjas (23)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"

Pakistānas pilsonis Kamars Ali Latvijā dzīvo ceturto gadu. Pēc studijām Liepājā viņš pārcēlās uz dzīvi Valmierā, kur sāka savu biznesu. Viņam patīkot Latvija un latvieši, taču pēc nesenā lietota auto pirkuma viņš jūtas pamatīgi vīlies.

Kā raidījumam Bez Tabu atklāj Kamars, viņš mašīnu meklējis populārākajos sludinājumu portālos, kā arī Facebook Marketplace. Viņš aplūkojis dažādu privātpersonu piedāvājumus, tomēr nospriedis, ka uzņēmums ir uzticamāks, ka būtiskus faktus par mašīnu neslēps. 

"Pieņēmu lēmumu un izvēlējos šo mašīnu," saka Kamars, kura interesi piesaistījusi 2006.gada Mazda6 par 1600 eiro.

Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"

Kad viņš ieradies uzņēmumā, vārds pa vārdam ar pārdevējiem panākta vienošanās pat par vēl izdevīgāku cenu. No tās viņš 1000 eiro pārskaitījis un 300 eiro samaksājis skaidrā naudā. 

"Teicu, ka nepieciešams mašīnu aizvest uz servisu, kā arī uz CSDD, lai pārbaudītu VIN numurus. Viņi teica, ka no sākuma jāsamaksā. Uzticējos, jo tas ir uzņēmums. Viņi sāka gatavot dokumentus, pēc tam pateica, ka nepieciešams iegādāties apdrošināšanu, lai es varētu braukt. Teicu, ka viņi var braukt ar mašīnu līdz CSDD, lai varētu to pārbaudīt. Viņi atteicās to darīt," - tā Kamars Ali.

Kopš tā brīža pārdevēji atteikušies ar Kamaru jebkā sadarboties - izbraukuši ar mašīnu no teritorijas un atdevuši Kamaram vienas atslēgas. 

Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"

"Viņi bļāva: "Ej prom, ej prom. Tu nezini latviešu valodu, ko tu šeit dari? Brauc prom uz savu valsti. Tu mums nepatīc." Viņi bija rupji," teic Kamars.

Ar nopirkto spēkratu pakistānis devies uz Valmieru. Kopš pirkuma veikšanas pagājis teju mēnesis, taču ar mašīnu nobraukti vien 250 kilometri. Tikai Valmierā atklājies, ka spēkrata ātrumkārba un dzinējs ir pamatīgi bojāti.

"Ātrumkārba nedarbojas, mašīna pamatīgi dūmo. Servisa darbinieks teica, ka ir problēmas arī ar dzinēju. Neesot vērts veikt tik lielus ieguldījumus," stāsta Kamars.

Kamars vairākkārt devies uz Rīgu, lai atgūtu samaksāto naudu, taču nesekmīgi. Uzņēmuma darbinieki ignorē pakistāņa vēlmi, kā arī neatbild uz viņa telefona zvaniem.

Aizbraukuši uz uzņēmuma Macan auto tirgotavu Mūkusalas ielā, Bez Tabu nevienu nesastapa. Taču tirgotāji ātri vien bija klāt, kad viņiem tika izrādīta interese par automašīnām. Ieraugot Bez Tabu filmēšanas komandu, abi pārdevēji gan tikpat ātri ielēca atpakaļ mašīnā un devās prom.

Nākamajā darba dienā Bez Tabu atkal ieradās autoplacī un sastapa pārdevējus, kuri rosījās ap kādu mašīnu, iespējams, maskējot defektus. Turpat bija sastopams arī Valdis, kurš Kamaram automašīnu pārdeva.

Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"

"Es tev neko nestāstīšu. Kā tu man teici, kas man tev jāstāsta? Jūs man tikko pastāstījāt tekstu, kas jāsaka kamerai," - tā Valdis Holms, Macan auto darbinieks, kurš pārdeva automašīnu Kamaram un no jebkādiem komentāriem par bojāto Mazda6 izvairījās, līdz beigās iesēdās baltā Opel Zafira bez valsts reģistrācijas numura zīmēm un devās prom. Viņa biedrs tikmēr grozījās aiz autoplača žoga un arī no jelkāda kontakta ar filmēšanas brigādi centās izvairīties. 

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu