Bordāns: Katrs nekompetences gadījums grauj sabiedrības uzticību tiesiskumam (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Tiesībaizsardzības iestāžu nekompetences piemēri atstāj graujošu iespaidu uz sabiedrības uzticēšanos tiesu varai, uzrunā Noziedzības novēršanas padomes (NNP) sēdē teica tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

"Nekompetence dārgi maksā. Mums jāapzinās, ka tiesībaizsardzības iestāžu nekompetences piemēri vienmēr atstās graujošu iespaidu uz sabiedrības uzticēšanos tiesu varai. Tāpēc ir nepieciešama konkrēta rīcība - visas tieslietu nozares prioritāte ir Tiesnešu un prokuroru akadēmija. Kompetenti un kvalificēti tiesneši un prokurori ir kopīga Augstākās tiesas, Ģenerālprokuratūras un Tieslietu ministrijas prioritāte," sacīja Bordāns.

NNP sēdes laikā notikušajā diskusijā par neatliekamajiem uzdevumiem tiesiskuma stiprināšanai Bordans uzsvēra, ka sabiedrības uzticības celšana tiesu varai un tiesībaizsardzības iestādēm ir svarīgākais NNP uzdevums.

"Tiesiskums ir tik stiprs, cik stipra ir iedzīvotāju ticība taisnīgumam," akcentēja Bordāns.

Tieslietu ministrs uzskata, ka iepriekšējos gados īstenotā korupcijas un noziedzības novēršanas un apkarošanas politika nav bijusi efektīva. Līdzšinējā attieksme un daudzu gadu gaitā īstenotie pasākumi nav nodrošinājuši pārmaiņas.

NNP sēdes laikā ministrs aicināja klātesošos uz drosmīgu un atbildīgu rīcību, lai nodrošinātu nepieciešamās pārmaiņas, līdz ar to stiprinātu sabiedrības uzticību tiesiskumam, tiesu varai un tiesībsargājošajām iestādēm.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu