SKS astronauti gatavojas saņemt jaunas tualetes un ādas krēmus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Higiēna un rūpes par sevi ir vitālas – pat vietā, kur neeksistē gravitācija. Tieši tāpēc Starptautiskās kosmosa stacijas astronauti gatavojas saņemt vērtīgu sūtījumu no Zemes – ādas kopšanas serumus no kosmētikas kompānijas “Estée Lauder” un jaunas, uzlabotas tualetes.

Uzreiz jāpiebilst, ka astronautiem gan nebūs ļauts lietot ādas kopšanas serumu, jo tas domāts tikai reklāmas nolūkiem, proti, astronautiem būs tas jānofilmē un jānofotografē kosmosā, lai kompānija vēlāk varētu unikālos foto un video materiālus izmantot reklāmai. Kompānijai tas izmaksās 17 500 ASV dolārus stundā, tomēr tas ir labdarības pasākums, vēstīts izdevumā “ABC News”.

Pašiem astronautiem arī nebūs ļauts filmēties kopā ar produktu, jo valdība viņiem ir liegusi piedalīties tamlīdzīgos, sponsorētos pasākumos. Tomēr tas nenozīmē, ka astronomiem ir svešas dažādas komerciālas un mārketinga aktivitātes. Piemēram, 2019. gadā uz SKS tika nosūtītas “Double Tree” cepumu sastāvdaļas, lai pirmo reizi vēsturē kosmosā tiktu uzcepts ēdiens.

Ādas kopšanas serumus pēc filmēšanas plānots nogādāt atpakaļ, tomēr jaunās tualetes, kas arī tiks nosūtītas uz SKS, paliks tur. NASA vēsta, ka tualešu cena kopā ir 23 miljoni ASV dolāru un tās ir īpaši izveidotas, lai varētu efektīvi darboties mikrogravitācijas apstākļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu