Ar kosmosa kuģi "Sojuz" uz SKS devusies jauna apkalpe

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

No Baikonuras kosmodroma Kazahstānā trešdien startējis Krievijas pilotējamais kosmosa kuģis "Sojuz" ar jaunu Starptautiskās kosmosa stacijas (SKS) apkalpi.

Nesējraķete "Sojuz-2.1a" ar kosmosa kuģi "Sojuz MS-17" un trim SKS ekipāžas locekļiem startēja plkst.8.45 pēc Latvijas laika.

Uz SKS devušies Krievijas kosmosa aģentūras "Roskosmos" kosmonauti Sergejs Rižkovs un Sergejs Kuģs-Sverčkovs un ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) astronaute Ketlīna Rubinsa.

Viņi orbītā pavadīs 177 diennaktis un veiks 55 zinātniskus eksperimentus, kā arī veiks divus izgājienus kosmosā.

"Roskosmos" astronauti Sergejs Rižkovs, Sergejs Kuģs-Sverčkovs un ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) astronaute Ketlīna Rubinsa.
"Roskosmos" astronauti Sergejs Rižkovs, Sergejs Kuģs-Sverčkovs un ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) astronaute Ketlīna Rubinsa. Foto: AP/Scanpix

Ekipāža nogādās SKS arī aprīkojumu gaisa noplūdes meklēšanai, kuru stacijā atklāja jau augustā, bet kuru līdz šim tā arī nav izdevies lokalizēt.

"Roskosmos" amatpersonas pirms starta īstenoja papildus piesardzības pasākumus, lai pasargātu astronautus no inficēšanās ar jauno koronavīrusu.

Šobrīd SKS strādā ASV astronauts Kristofers Kesidijs, kā arī krievu kosmonauti Anatolijs Ivanišins un Ivans Vagners, kuriem uz Zemes paredzēts atgriezties 22.oktobrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu