ASV Tieslietu ministrija sūdz tiesā Melānijas Trampas asistenti, kura izdeva neglaimojošu grāmatu

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

ASV Tieslietu ministrija otrdien iesniegusi prasību tiesā pret Melānijas Trampas bijušo asistenti saistībā ar viņas grāmatu par pirmo lēdiju.

Stefānija Vinstone-Volkofa, kas pagājušajā mēnesī klajā laida grāmatu "Melania and Me" ("Melānija un es"), bija apņēmusies neatklāt informāciju par prezidenta Donalda Trampa dzīvesbiedri, ko viņa ieguvusi laikā, kad veikusi brīvprātīgās pienākumus Baltajā namā, norādīja ministrija.

Volkofa strādājusi Baltajā namā 2017. un 2018.gadā un nav bijusi federālo struktūru darbiniece, tomēr viņa bija parakstījusi federāla statusa līgumu par brīvprātīgo darbu.

Līgumā viņai "konkrēti aizliegts publicēt, reproducēt un vai savādāk izpaust informāciju citām nepilnvarotām personām vai organizācijām pilnībā vai daļēji".

Viņai arī aizliegt gūt peļņu no tā, ko viņa uzzinājusi Baltajā namā bez Baltā nama juristu apstiprinājuma, teikts prasībā.

Volkofas grāmatā cita starpā attēlota Melānijas Trampas sāncensība ar prezidenta meitu no pirmās laulības Ivanku un Ivankas vīru Džaredu Kušneru.

Pirmā lēdija viņus saukusi par čūskām.

Tieslietu ministrija brīdināja Volkofu un grāmatas izdevēju "Simon & Schuster" par iespējamu vienošanās pārkāpumu, tomēr ministrija tiesā vērsusies tikai pēc tam, kad grāmata jau bija publicēta.

Prasībā ministrija vēlas atgūt visu peļņu, ko Volkofa guvusi no grāmatas izdošanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu