"Putina pavārs" atkal sūdz tiesā Navaļniju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/AP/Scanpix

Krievijas uzņēmējs Jevgeņijs Prigožins, kurš nereti tiek dēvēts par Vladimira Putina pavāru, atkal vērsies tiesā pret Korupcijas apkarošanas fonda dibinātāju Alekseju Navaļniju un fonda darbinieci Ļubovu Soboļu, vēsta Krievijas medijs “Meduza”. 

Prigožins Navaļniju un Soboļu apsūdz viņa goda aizskaršanā un profesionālās reputācijas graušanā. Prigožins vēlas no Navaļnija un Soboļas piedzīt kompensāciju piecu miljonu rubļu (55 200 eiro) apmērā no katra. 

Pret Navaļniju iesniegtajā prasībā Prigožins pieprasa, lai Navaļnijs atsauktu savu tvītu, kurā viņš Prigožinu nodēvējis par zagli un izteicies, ka viņš naudu pelna ar nekvalitatīvas pārtikas piegādāšanu skolām un bērnudārziem. 

Savukārt otrajā prasībā Prigožins pieprasa atsaukt vietnes “Znak.com” publikāciju, kurā Soboļa viņu nodēvē par “vājprātīgu un nesodītu stulbeni no deviņdesmitajiem”, kurš indē bērnus, par to saņemot miljardiem rubļu no Maskavas budžeta. 

Šajā lietā Prigožins vēršas arī pret “Znak.com”. 

Par tiesvedības uzsākšanu pavēstījusi ar Prigožinu saistītā kompānija “Konkrod”, tomēr tiesu datubāzē abas šīs lietas pagaidām vēl nav reģistrētas. 

2019.gada sākumā Korupcijas apkarošanas fonds publiskoja pētījumu, kurā tika apgalvots, ka uzņēmums “Moskovskij škoļņik” piegādājis Maskavas skolām un bērnudārziem nekvalitatīvu pārtiku, kas 2018.gadā vairākās iestādēs izraisīja dizentērijas uzliesmojumus. Pētījumā secināts, ka uzņēmums “Moskovskij škoļņik” pieder Prigožinam. Viņš pats gan to noliedzies. 

2019.gada oktobrī tiesa apmierināja “Moskovskij škoļņik” prasību pret Navaļniju, Soboļu un Korupcijas apkarošanos fondu, uzliekot viņiem pienākumu uzņēmumam kopumā samaksāt 88 miljonus rubļu (971 000 eiro). 

Vēlāk noskaidrojās, ka Prigožins no “Moskovskij škoļņik” atpircis tiesības pieprasīt no Korupcijas apkarošanas fonda un tā pārstāvjiem šo kompensāciju. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu