Traviss Pastrana ar ekstrēmo Subaru pārņem stafeti no Kena Bloka

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET kolāža

Par īstu YouTube fenomenu pēdējās desmitgades laikā bija kļuvuši Gymkhana sērijas video ar amerikāņu autosportista Kena Bloka piedalīšanos. 

Bloka un Ford ciešā sadarbība nozīmēja, ka pēdējā laika filmiņās dominējošie bija Ford zīmola spēkrati. Tiem gan faktiski nav nekā kopīga ar automašīnām, kas nopērkamas veikalos, taču Ford zilais ovāls tāpat tos rotā no visām pusēm.

Pašos pirmsākumos Bloks gan brauca ar speciāli sagatavotām Subaru Impreza, un šobrīd izskatās, ka japāņu zīmols vismaz uz kādu laiku atkal atgriezīsies Gymkhana filmās.

Subaru atkārtotā debija notiks Gymkhana 11, kad

speciāli būvētu Impreza ar drošu braukšanu nesalīdzināmā manierē vadīs pazīstamais amerikāņu benzīngalva, motokrosists, ekstrēmo sporta veidu entuziasts Traviss Pastrana.

Foto: Publicitātes foto

Par viņam sagatavoto auto nekādas informācijas nav, taču publiskajā telpā izsētajās fotogrāfijās redzams auto ar milzīgu dramatisma potenciālu un speciāli būvētu bokserdzinēju, kura izplūdes caurules izvadītas virs motora pārsega.

Foto: Publicitātes foto

Pats Pastrana izteicies, ka

jau pirmajos testos auto izrādījies fantastisks, neticami ātrs un vienlaikus arī viegli vadāms.

Patiesībā pat nav pārsteigums, jo it visu šajā auto, gan motoru, gan balstiekārtu, gan virsbūvi ar aerodinamikas elementiem un drošības sistēmas rallija un rallijkrosa firma Vermont SportsCar varēja būvēt no nulles, turklāt bez jelkādiem tehniskajiem ierobežojumiem.

Foto: Publicitātes foto

Pastrana apzinās, ka Bloks savos 10 iepriekšējos video kvalitātes un sarežģītības latiņu ir uzlicis diezgan augstu, taču ir apņēmības pilns stāties pretī izaicinājumiem un uzstādīt jaunus standartus.  

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu