"Viņi apdraudēja manu dzīvību." Baltkrievu basketboliste Levčenko par aresta laikā piedzīvoto (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jeļena Ļevčenko
Jeļena Ļevčenko Foto: SHANNON STAPLETON/REUTERS/Scanpix

Pazīstamā Baltkrievijas basketboliste Jeļena Levčenko pēc 15 aizvadītajām administratīvā aresta diennaktīm tikusi uz brīvām kājām, ziņo tīmekļa ziņu vietne "Tut.by"

Jau ziņots, ka septembra beigās Baltkrievijas tiesa par "dalību nesankcionētos masu pasākumos" piesprieda Levčenko 15 diennaktis ilgu administratīvo arestu.

Levčenko tika aizturēta 30.septembra rītā Minskas lidostā, kad gatavojās doties uz iepriekš plānotu ārstēšanās un rehabilitācijas kursu. Viņa tika apsūdzēta par piedalīšanos protesta akcijās 23.augustā un 27.septembrī, kā pierādījumus izmantojot fotogrāfiju, kas publicēta viņas "Instagram" kontā, un kādu sporta ziņu vietnes "Pressbol" publikāciju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Yelena Leuchanka (@yelenaleu) on

"Vēlos jūs informēt par apstākļiem, kuros izcietu arestu. Viņi [varas iestādes] apdraudēja manu dzīvību. Pēdējās 13 dienas neesmu gulējusi uz matrača, jo tas tika atņemts. Tāpat man īsti nebija pieejama gultas veļa, tāpēc gulēju uz metāla gultas rāmja," par piedzīvoto aizvadītajās 15 dienās stāstīja basketboliste. "Divas nedēļas arī siltais ūdens nebija pieejams."

"Tāpat divas nedēļas nestrādāja kanalizācija. Pastaigā pēdējo reizi mums ļāva doties pirms piecām dienām. Visi šie nehigēniskie apstākļi noveda pie tā, ka es saķēru utis."

Sportiste arī atklāja, ka slikto sadzīves apstākļu dēļ saasinājusies veca trauma - mugurkaula diska trūce.

Viņa arī pauda, ka kameras biedrene bija saslimusi, taču nav zināms, vai tā bija saaukstēšanās vai kas nopietnāks.

Levčenko kopš 2001.gada spēlējusi Baltkrievijas izlasē, tostarp piedaloties arī olimpiskajās spēlēs. Viņa ir trīskārtējā Eirolīgas bronzas medaļniece un trīskārtējā Eiropas čempionāta bronzas medaļniece.

Baltkrievijā jau ilgāk nekā divus mēnešus turpinās protesti pret prezidenta vēlēšanu viltošanu. Protestu gaitā aizturēti vairāki tūkstoši cilvēku, bet vairāki simti ievainoti.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās 9.augustā līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska.

Vēlēšanu rezultātus atteikusies atzīt arī Eiropas Savienība un citas rietumvalstis.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu