Pasaulē garākais tiešais avioreiss kļūst vēl garāks

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Singapūras lidsabiedrības “Singapore Airlines” reiss no Singapūras uz ASV ir garākais tiešais avioreiss pasaulē, kas ilgst vairāk nekā 18 stundas. Covid-19 pandēmijas dēļ lidsabiedrība lidojumu šajā maršrutā apturēja marta beigās, bet tagad paziņojusi, ka novembrī lidojumi atkal atsāksies, ziņo ASV raidorganizācija CNN. 

“Singapore Airlines” reiss no Singapūras Čangi lidostas uz Ņuarkas lidostu Ņūdžersijā ir 15 343 kilometrus garš. Tagad, paziņojot par reisu atsākšanu 9.novembrī, lidsabiedrība uzsver, ka lidojuma laikā turpmāk tiks veikts pat nedaudz lielāks attālums - 15 347 kilometri. 

Tas skaidrojams ar to, ka ASV “Singapore Airlines” lidmašīnas turpmāk ieradīsies nevis Ņuarkas lidostā, bet gan Džona Kenedija lidostā Ņujorkā. 

Lēmumu mainīt lidostu ASV lidsabiedrības pārstāvji pamato ar nepieciešamību uzlabot pasažieru un kravu apkalpošanas apstākļus pašreizējā situācijā, ko ietekmē ar Covid-19 izplatību noteiktie ierobežojumi. 

“Singapore Airlines” atzīst, ka lidsabiedrībai nāksies rēķināties ar būtisku pasažieru skaita kritumu šajā maršrutā, tomēr to lidsabiedrība cer kompensēt ar pārvadāto kravu apjoma pieaugumu. 

Covid-19 dēļ Singapūrā šobrīd ir ļauts iebraukt tikai valsts iedzīvotājiem un ārvalstu pilsoņiem ar ilgtermiņa vīzām, kā arī atsevišķu valstu pilsoņiem, kuri uz Singapūru dodas strādāt pēc oficiāla Singapūras uzņēmuma uzaicinājuma. 

Lidojumus maršrutā Ņujorka-Singapūra lidsabiedrība plāno veikt trīs reizes nedēļā, izmantojot “Airbus A350-900" lidmašīnas. 

Visiem šo reisu pasažierim lidojuma laikā būs obligāti jālieto sejas maskas. Sejas maskas, cimdus un aizsargbrilles lidojumu laikā lietos arī  lidmašīnu apkalpes locekļi. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu