18 stundas un 25 minūtes: atklāts ilgākais tiešais avioreiss pasaulē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Singapūras aviokompānija “Singapore Airlines” ceturtdienas vakarā izlidoja no Singapūras uz Ņujorku, tādējādi atklājot ilgāko tiešo avioreisu pasaulē, kas ilgs nedaudz mazāk par 19 stundām, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

“Singapore Airlines” tiešos lidojumus maršrutā Singapūra-Ņujorka atjauno piecus gadus pēc tam, kad šādi lidojumi tika pārtraukti, jo šo maršrutu lidsabiedrība bija atzinusi par nerentablu.

Lidojumus maršrutā Singapūra-Ņujorka “Singapore Airlines” veiks ar jaunām lidmašīnām “Airbus A350-900 ULR”, kas pielāgotas īpaši garu lidojumu veikšanai.

Īpaši garo distanču lidmašīnas (“Ultra Long Range» - ULR”) “Airbus A350-900 ULR” spēj vienā lidojumā bez nolaišanās un degvielas uzpildes veikt aptuveni 17 960 kilometrus, kas ir par gandrīz 2900 kilometriem vairāk salīdzinājumā ar standarta “Airbus A350” lidmašīnām, ziņo ASV medijs CNN.

Attālums no Singapūras līdz Ņujorkai veido 15 340 kilometrus. Tomēr reālā lidmašīnas nolidotā distance šajā maršrutā var mainīties, atkarībā, piemēram, no nepieciešamības veikt izmaiņas maršrutā laikapstākļu dēļ.

Kā pavēstīja “Singapore Airlines” pārstāvji, pirmais lidojums no Čangi lidostas Singapūrā uz Ņuarkas lidostu Ņūdžersijā ilgs 18 stundas un 25 minūtes.

Lēmumu atjaunot tiešos lidojumus starp Singapūru un ASV “Singapore Airlines” pārstāvji skaidro ar to, ka pasaulē ir vērojams pieprasījums pēc tiešajiem lidojumiem tālajos maršrutos, kas ļauj pasažieriem samazināt ceļojuma laiku salīdzinājumā ar savienotajiem reisiem, kas ietver pārsēšanos vai lidmašīnas nolaišanos degvielas uzpildei.

Kā “Singapore Airlines” pārstāvji pavēstīja BBC, biznesa klases vietas pirmajam lidojumam ir pilnībā izpārdotas.

Ekonomiskā klase šajā lidojumā netiek piedāvāta – pasažieriem tiek piedāvāts izvēlēties starp vietām biznesa klasē un “premium” ekonomiskajā klasē.

Biznesa klases pasažieriem tiks piedāvātas divas maltītes ar iespēju izvēlēties to pasniegšanas laiku, kā arī dažādi atspirdzinājumi starp tām.

Biznesa klasē ceļojošajiem pasažieriem būs iespēja lidojuma laikā gulēt gultā.

Savukārt “premium” ekonomiskajā klasē ceļojošajiem cilvēkiem tiks piedāvātas trīs maltītes, kas tiks pasniegtas noteiktos laikos.

Maršrutā izmantotajās lidmašīnās “Airbus A350-900 ULR” būs vietas 161 pasažierim – 67 biznesa klasē un 94 “premium” ekonomiskajā klasē.

A350 lidmašīnās ir augsti griesti, kas ļauj tajās justies gandrīz kā mājā. Lidmašīnās ir arī zems trokšņu līmenis, kas palīdz paaugstināt vispārējo pasažieru komforta līmeni.

“Singapore Airlines” ir kopumā pasūtījusi septiņas “Airbus A350-900 ULR”, iepriekš vēstīja CNN.

Atsākot tiešos reisus starp Singapūru un ASV, «Singapore Airlines» atgūs pasaulē garākā tiešā nepārtrauktā komerciālā avioreisa nodrošinātāja statusu.

Austrālijas lidsabiedrība “Qantas” šogad atklāja tiešos lidojums reisā Pērta-Londona, kas ilgst aptuveni 17 stundas.

Savukārt Kataras lidsabiedrība “Qatar Airways” veic lidojums no Okelndas uz Dohu, kas ilgst aptuveni 17 stundas un 30 minūtes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu