Foto ⟩ Ķīpsalas dizaina izstādē būs apskatāmi latviešu mākslinieces Ildzes Oses darbi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Ir cilvēki, kas neatlaidīgi seko saviem sapņiem, – nosprauž mērķi un iet uz to, reizēm pat pārdroši. Ildze Ose, māksliniece no Talsiem, noteikti ir savu sapņu piepildītāja. Šonedēļ – no 23. līdz 25. oktobrim – Ķīpsalā notiks mēbeļu un dizaina izstāde “Furniture & Design Isle 2020”, kurā varēs aplūkot Ildzes darbus.

Reiz, ciemojoties pie draugiem Šveicē, viņa noskatīja starptautisku mākslas izstādi “Montreux Art Gallery”, kurā grib izstādīt savus darbus. Tā nebija tikai īslaicīga ideja, tas bija viņas sapnis. Un domas par to Ildzi nelika mierā divus gadus, līdz viņa nolēma iet uz pilnu banku.

Foto: Publicitātes foto

Lai varētu izstādīt darbus “Montreux Art Gallery”, vajadzēja gan daudz gleznu, gan naudas, jo, lai mākslinieku darbi tiktu izstādīti uz elitārās mākslas galerijas sienām, ir ne tikai ir jāiztur konkurss, bet arī jāiemaksā visai iespaidīga dalības maksa. Latviešu māksliniece Ildze Ose nolēma piepildīt savu sapni un izcīnīt Šveices galerijas uzmanību. "Tā nu es toreiz liku uz vienas kārts ļoti daudz – pametu darbu, vairāk nekā pusgadu gleznoju, pārdevu visu vērtīgo, kas man bija, pat aizņēmos naudu un devos uz Šveici apņēmības pilna," stāsta māksliniece Ildze.

Foto: Publicitātes foto

Jaunās sievietes apņēmība attaisnojās - mākslinieces darbi prestižajā “Montreux Art Gallery” tika izstādīti pat veselus divus gadus pēc kārtas. Ildzes darbi ir nonākuši pie mākslas mīļotājiem Anglijā, Amerikā, Austrālijā, Austrijā, Francijā, Latvijā, Nīderlandē, Norvēģijā, Šveicē un Taizemē. Darbus ir izvēlējusies arī Šveices olimpiskās čempiones frīstaila slēpošanā Fannijas Smitas (Fanny Smith) ģimene un Austrālijas dziedātāja Džeimija Lī Vilsone (Jamie Lee Wilson) jeb JVMIE. 

Foto: Publicitātes foto

Mākslinieces Ildzes Oses gleznas klātienē varēs apskatīt mēbeļu un dizaina izstādē “Furniture & Design Isle 2020” Ķīpsalā no 23. līdz 25. oktobrim. 

FOTO: Ildzes Oses darbi

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu