Paragvajā konfiscēts rekordliels kokaīna daudzums: narkotikas bija paslēptas ogļu kravā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: NORBERTO DUARTE / AFP

Paragvajas policija konfiscējusi 2,3 tonnas kokaīna, kas ir visu laiku lielākais Dienvidamerikas valstī uzietais narkotiku daudzums, ziņo Lielbritānijas raidsabiedrība BBC. 

Kokaīns, kura vērtība melnajā tirgū veido aptuveni 500 miljonus ASV dolāru, bija paslēpts kokogļu kravā. Šo kravu no Paragvajas bija paredzēts sūtīt uz Izraēlu. 

Narkotikas policisti atraduši konteinerā ostā Paragvajas pilsētā Villetā. Saistībā ar narkotiku kontrabandu varas iestādes aizturējušas divus cilvēkus, tostarp bijušo valsts televīzijas kanāla vadītāju. 

Kokogles ir nozīmīgs Paragvajas un citu Latīņamerikas valstu eksporta produkts, un tas ir kļuvis par populāru aizsegu ar narkotiku kontrabandistiem. 

Kā informēja Paragvajas policija, kravu ar kokaīnu bija paredzēts vest uz Izraēlu, tomēr pa ceļam kravai bija paredzēts piestāta arī Argentīnā un Beļģijā. Uz narkotiku kontrabandistu pēdām Paragvajas varas iestādes izgāja pēc informācijas saņemšanas no Beļģijas. 

Varas iestādes arī uzskata, ka kokaīns Paragvajā ieviests no Bolīvijas, kas ir trešā lielākā kokaīna ražotāja pasaulē. 

Līdz šim lielākā Paragvajā atrastā kokaīna krava uzieta 2019.gada februārī - toreiz policisti konfiscēja 2,2 tonnas kokaīna. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu