Elektriskie Hummer izķerti vienas dienas laikā (5)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
GMC Hummer EV
GMC Hummer EV Foto: General Motors

Tikai trešdien General Motors koncerna uzņēmums GMC prezentēja Hummer EV - automobili, kas valkā militārā apvidnieka vārdu, arī vizuāli līdzinās Tuksneša vētras operācijā redzētajiem auto, taču 500 kilometru nobraukšanai nepatērē ne pilīti degvielas. 

Ar vēlmi līdzināties Arnoldam Švarcenegeram, kam jau sen ir elektrisks Hummer, dažām bildēm un preses relīzi ar vispārīgu tehnisko datu apkopojumu bija pilnīgi pietiekami, lai GMC jau dienu pēc prezentācijas vairs nebūtu jāsatraucas par jaunā modeļa izredzēm jauno auto tirgū. 

Foto: General Motors

Iepriekšējās pasūtīšanas dati ir neapstrīdams iemesls uzskatīt, ka GMC Hummer EV reālajā pasaulē klāsies ļoti labi. Vēl gan nevar pateikt, cik tieši automašīnu tiks pārdotas pirmajā gadā pēc ražošanas sākuma, taču potenciālie pircēji vienas dienas laikā jau ir pamanījušies sev rezervēt vesela gada ražošanas apjomu. Savā ziņā nav arī pārsteigums, jo depozītā jāiemaksā bija vien 100 dolāri. Tikpat labi gan iespējams, ka daudzi pasūtītāji ir spekulanti, kuri vēlāk par augstāku cenu piedāvās savu vietu rindā īstiem interesentiem. Bet to redzēsim tikai vēlāk.

Lai kā būtu, Hummer EV pirmie eksemplāri pircējiem tiks piegādāti pēc apmēram gada, tas ir, 2021.gada rudenī. Tie būs īpašās Edition 1 komplektācijas auto ar bagātīgu aprīkojumu, 1000 zirgspēkiem, 15 tūkstošiem ņūtonmetru un vairāk nekā 500 km gaitas rezervi. Šīs modifikācijas bāzes cena noteikta 112 595 dolāru apmērā.

GMC Hummer EV
GMC Hummer EV Foto: General Motors

Tie, kam pietiks ar diviem elektromotoriem, uz videi draudzīgu Hummer varēs pretendēt vēl kādu gadu vēlāk, jo papildinājums Hummer EV klāstā gaidāms periodā no 2022. līdz 2024.gadam. Paredzams, ka tad pārdošanā nonāks arī apvidnieka versija  par 79 995 dolāriem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu