Ameriks cer, ka GKR tomēr iekļūs partiju «pirmajā līgā» (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Andris Ameriks
Andris Ameriks Foto: Zane Bitere/LETA

Partijai "Gods kalpot Rīgai" (GKR) ir aktīvi jāstrādā un jāatrod sadarbības partneri, lai 2022.gadā startētu Saeimas vēlēšanās, šodien partijas kongresā teica tās priekšsēdētājs Andris Ameriks.

Ameriks uzskata, ka bez partneriem GKR piedalīšanās Saeimas vēlēšanās nebūs iespējama.

Tās partijas, kuras ir ievēlētas Saeimā, saņem valsts finansējumu, bet reģionālās partijas, tostarp GKR, šādu finansējumu nesaņem.

Līdz ar to tās automātiski esot nolemtas startēt "otrajā līgā".

Šī ir diskriminējoša likuma norma, uzskata GKR līderis.

Viņa ieskatā, ir nepieciešams stiprināt partiju, aktivizēt tās 600 biedrus un piesaistīt jaunus.

Runājot par GKR startu Rīgas domes vēlēšanās, Ameriks pauda pārliecību, ka partijai jābūt lepnai par sasniegto, jo "Gods kalpot Rīgai" (GKR), pirmo reizi startējot atsevišķi, ieguva piecas vietas pašvaldības domē, un esot izveidojusi pietiekami lielu un stipru frakciju. Par to esot jāpateicas Oļegam Burovam un visai komandai, kas startēja Rīgas domes vēlēšanās, uzsvēra Ameriks.

Iedzīvotāju uzticēšanās GKR ļaus partijai turpmākos gadus būt pārstāvētai pašvaldības domē. Taču tas nenozīmējot, ka visus šos gadus partija būs opozīcijā.

Ameriks piebilda, ka nesagaida, lai pašreizējie koalīcijas partneri saķildotos un sašķeltos. Viņš tiem vēlot veiksmi un panākumus vēlētājiem doto solījumu izpildē. Priekšvēlēšanu doto solījumu izpildīšana ļautu labāk dzīvot Rīgas iedzīvotājiem.

Tādēļ GKR mērķis esot sadarboties un atbalstīt racionālus lēmumus, kas nepieciešami pilsētai.

Kā ziņots, šodien Rīgā, "Mazajā ģildē" notiek partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) kongress, kurā plānots ievēlēt jaunu partijas valdi un partijas valdes priekšsēdētāju.

Partija "Gods kalpot Rīgai" tika izveidota 2012.gada martā.

Startējot atsevišķi no "Saskaņas" ilggadīgi pie varas Rīgā bijusī GKR Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās ieguva piecus deputāta mandātus un ir palikusi opozīcijā.

Rīgas domes deputāts Ainars Baštiks (GKR) ir vienīgais opozīcijas deputāts, kurš ir ievēlēts kādā amatā. Viņš ir Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas vadītāja vietnieks.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu