Urbanovičs: Jautājums par neklasiskas ģimenes partnerattiecību reģistrāciju ir jārisina (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Jautājums par neklasiskas ģimenes partnerattiecību reģistrāciju sabiedrībā ir jārisina, jo tas ir nobriedis, ierakstā "Facebook" norādījis "Saskaņas" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

Politiķis uzsver, ka viņš ir praktizējošs katolis, kuram liela autoritāte ir Romas katoļu baznīcas pāvests Francisks. "Viņš par attieksmi pret netradicionāli orientētiem kristiešiem ir izteicies ne reizi vien. "Kas es tāds esmu, lai viņus tiesātu?" - paudis katoļu virsgans," atgādina Urbanovičs.

"Saskaņas" līderis norāda, ka pāvesta jaunākie izteikumi par to, ka netradicionāli orientētajiem cilvēkiem ir tiesības būt ģimenē, ka viņiem jābūt aizsargātiem, tiek traktēti kā pagrieziens katoļticīgo nostājā.

"Patiesībā pāvests vēlreiz ir pateicis, ka viss, kas notiek sabiedrībā, ir arī jārisina sabiedrībā. Neviens nevar noliegt, ka mūsdienās pastāv neklasiskas ģimenes dažādās formās. Jautājums par šo attiecību statusu, par partnerattiecību reģistrāciju sabiedrībā ir jārisina, jo tas ir nobriedis," akcentēja Urbanovičs.

Politiķis arī atsaucās uz evaņģēlija stāstu par to, kā farizeji provocēja Jēzu Kristu, jautājot viņam, vai ir jāmaksā nodevas ķeizaram, uz ko Kristus esot atbildējis kā tālredzīgs politiķis: "Dodiet Dievam to, kas Dievam pienākas, bet ķeizaram to, kas ķeizaram pienākas".

"Man, praktizējošam katolim un vienlaikus arī politiķim šķiet, ka likumprojekts par partnerattiecību reģistrāciju tiek pozicionēts līdzīgi kā slavenais farizeju jautājums. Vai tu, kristietis būdams, esi par "geju laulībām"? - jautā mūsdienu farizeji," uz to, kā tiek ierāmēta šī diskusija, norāda Urbanovičs.

Jau vēstīts, ka Francisks intervijā dokumentālajā filmā "Francesco" paudis atbalstu homoseksuālu pāru civilajām savienībām.

Kā ziņots, 30.septembrī Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija lēma nevirzīt tālāk izskatīšanai vairāk nekā 10 000 Latvijas pilsoņu parakstīto iniciatīvu par viendzimuma partneru reģistrēšanu. Par šo jautājumu vēl būs jālemj Saeimai.

Reaģējot uz šo Mandātu komisijas lēmumu, kustība "Dzīvesbiedri" 1.oktobrī platformā "manabalss.lv" sāka jaunu parakstu vākšanu iniciatīvai "Par visu ģimeņu tiesisko aizsardzību". Nepilnas nedēļas laikā šī iniciatīva spēja savākt nepieciešamos 10 000 parakstu, lai tā tiktu iesniegta Saeimā, uz izskatīšanu. Pašlaik par to parakstījušies vairāk nekā 13 000 cilvēku.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu