Ilgviļņi atgriežas modē jeb matu aktuālās rudens tendences

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Arī matu griezumi un sakārtojumi katru sezonu mainās. Šajā rudenī stiliste un matu meistare Gita Šildere novērojusi, ka topā ir sasietas astes, izmantojot lielas un mīkstas auduma matu gumijas. Tāpat nezūdoša vērtība ir vieglas lokas, bet pats pamatprincips – tīri un kopti mati.

Iesācējām frizūru veidošanā stiliste Gita Šildere "Bez tabu" iesaka mēģināt vieglas lokas ieveidot ar matu taisnotāju vai pannu. Protams, lai tās sanāktu pēc iespējas skaistākas, būs nepieciešams treniņš. Piemēram, vietnē youtube.com ir ļoti daudz labu padomu video, kas māca pareizi un viegli veidot matus.

Jāsaka, ka stīvās un augstās frizūras, kas fiksētas ar pārlieku daudz matu lakas, paliek pagātnē, arī bizīšu elementi tajās no modes izgājuši. Tomēr ne tikai veidot frizūras ir svarīgi. Īpaši rudenī der padomāt par matu pabarošanu. Gita Šildere iesaka izmēģināt ampulas matu atjaunošanai, tāpat labs līdzeklis ir galvas skrubis, arī produkti, kuru sastāvā ir olīveļļa, spēs atjaunot un pabarot matus. Rūpējoties par matu un galvas ādas veselību, svarīgi kopšanas līdzekļus izvēlēties atbilstoši savam matu tipam.

Frizieris Andris Kačanovskis novērojis, ka dāmas rudenī visbiežāk izlemj krasi mainīt matu krāsu – visbiežāk gaišmates matu cirtas iekrāso siltajos toņos.

Andris Kačanovkis, “Rīga Top Hair” matu meistars:  "Šobrīd modē ir arī sirmi mati. Protams, ne visiem tas labi izskatās, ne visiem tas piestāv. Vēl viens sezonas trends ir matu ilgviļņi. Tie atkal nāk modē."

Un mēs vairs nerunājam par padomju laiku ilgviļņiem un matu dedzināšanu. Lai arī matu aizvien uztin uz ruļļa, izmantotie materiāli kļuvuši daudz saudzīgāki. Tāpat šosezon modē matu sakārtojumu papildināt ar aksesuāriem. Īpaši topā ir matu stīpiņas un jau pieminētās auduma gumijas. Gaišu matu īpašniecēm piestāvēs tumšu krāsu aksesuāri, savukārt raibās matu lentes labāk derēs tumšmatēm!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu