Par biedrības "Delna" direktori kļūs Inese Tauriņa

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Organizācijas "Delna" padome direktores amatā ir apstiprinājusi Inesi Tauriņu, kura no Lienes Gāteres amata pienākumus pārņems šā gada 1.novembrī, aģentūru LETA informēja "Sabiedrība par atklātību - Delna" padomes priekšsēdētājs Kārlis Jānis Ātrens.

Biedrībā informēja, ka Gātere atstās darbu "Delnā" pēc vairāk nekā četru gadu darbības. "Ar šīm izmaiņām biedrība saglabās augstu "Delnas" darbības līmeni, jo "Delnas" vadības pāreja no Lienes uz Inesi būs pavisam gluda un nodrošinās nepārtrauktību projektu īstenošanā un mērķu sasniegšanu," sacīja Ātrens.

Tauriņa ir "Delnas" direktores vietniece kopš 2019.gada septembra, "Delnas" projekta "Alianse pret korupciju Latvijā" vadītāja kopš 2019.gada jūnija, pirms tam no 2017.gada marta līdz 2019.gada maijam bijusi "Delnas" padomes locekle, bet "Delnas" biedre viņa ir kopš 2011.gada.

Tauriņai ir Leidenes Universitātē iegūts maģistra grāds Eiropas Savienības (ES) studijās un Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) maģistra grāds komunikācijas un informācijas zinātnēs. Tauriņai ir nepilnu 20 gadu pieredze komunikācijas nozarē, kā arī dažādas nevalstiskajās organizācijās.

Biedrības komandu novembra vidū papildinās arī interešu aizstāvības un projektu vadītāja Agnija Birule, kurai ir vairāk nekā astoņu gadu pieredze dažādos amatos valsts pārvaldē. Birulei ir maģistra un bakalaura grāds politikas zinātnē, kas iegūts Latvijas Universitātē.

"Mūsu biedrība ir gan tās biroja darbinieki un padome, gan arī nepilni 100 biedri, kā arī brīvprātīgie. Mēs jau vairāk nekā 22 gadus esam nomodā par atklātību, taisnīgumu un demokrātisku sabiedrību, kas ir brīva no korupcijas," teica Tauriņa.

Tauriņa piebilda, ka "Delna" turpinās strādāt ar trauksmes celšanas, naudas atmazgāšanas, partiju finansēšanas, atvērto datu jautājumiem, kā arī ar tiesībsargājošo institūciju uzraudzību un tiesiskuma stiprināšanu, veicinās atklātības praksi Latvijas skolās, pētīs Latvijas pašvaldību atklātības līmeni. "Šie un citi jautājumi lēnām un neatlaidīgi mazina korupciju Latvijā," pauda Tauriņa.

"Sabiedrība par atklātību - Delna" dibināta 1998.gadā kā starptautiskās pretkorupcijas organizācijas "Transparency International Latvijas nodaļa". "Delna" ir sabiedriskā labuma organizācija, kas veic tiesību "sargsuņa" un trauksmes cēlēja lomu un iestājas par atklātu, taisnīgu un demokrātisku sabiedrību, kas ir brīva no korupcijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu