Saulkrastu slimnīcā un sociālās aprūpes mājā izveidojies Covid-19 perēklis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Covid-19 pacientu palāta Latvijas infektoloģijas centrā.
Covid-19 pacientu palāta Latvijas infektoloģijas centrā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Covid-19 konstatēts astoņiem darbiniekiem un deviņiem pacientiem pašvaldības SIA "Saulkrastu slimnīca", kā arī sociālās aprūpes mājas diviem darbiniekiem un septiņiem klientiem, informēja Saulkrastu novada pašvaldības Komunikācijas un tūrisma nodaļas vadītāja Baiba Stjade.

Darbinieku un klientu testēšana veikta nekavējoties pēc tam, kad vienam sociālās aprūpes mājas klientam konstatēts Covid-19, par ko saņemts informācija no Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas.

"Situācija ir bīstama ar to, ka šobrīd konstatētajos 26 Covid-19 gadījumos vīrusa simptomi nav novēroti, līdz ar to ir īpaši svarīgi apzināt kontaktpersonas, lai veiktu kontaktpersonu pārbaudi," atzina Stjade.

Pašlaik Saulkrastu slimnīcas un sociālās aprūpes mājas vadītājas sadarbojas ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC), lai pieņemtu lēmumus par turpmāko abu iestāžu darbību, traumpunkta darbību, slimnīcas telpās esošo pakalpojumu sniedzēju darbību. Pašvaldība aicina tuvākajā laikā, līdz turpmākai informācijai, neapmeklēt attiecīgās iestādes, ievērot visus valstī noteiktos drošības līdzekļus.

Slimnīcas valdes locekle Santa Ancāne norādīja, ka pašlaik notiek nopietns darbs, lai pieņemtu lēmumus par rīcību tuvākajās dienās.

Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs Normunds Līcis (LRA) šodien arī sasaucis krīzes vadības grupu sēdi, kuras laikā nolemts visām pašvaldības iestādēm maksimāli organizēt darbu attālināti. Tāpat dots uzdevums slimnīcas un aprūpes mājas vadītājām organizēt darbu, norobežojot veselos pacientus, un pieņemt lēmumus turpmāko iestāžu darbībai.

Līcis arī aicina iedzīvotājus ievērot visus valstī noteiktos spēkā esošos noteikumus saistībā ar Covid - 19, ievērot divu metru distanci un sekot līdzi savam veselības stāvoklim. 

Saskaņā ar SPKC datiem uz otrdienu divu nedēļu kumulatīvais Covid-19 saslimušo skaits Saulkrastu novadā bija seši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu