Kino mode: 50 raganas, saldās matu lokas, norautie pirksti un šausminošais grims filmā "Raganas" (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Helovīna priekšvakarā uz ekrāniem iznāk leģendārā režisora ​​Roberta Zemecka (Robert Zemeckis) jaundarbs - "Raganas" (The Witches), kas ir pārveidota versija filmai, kas ar tādu pašu nosaukumu iznāca pirms 30 gadiem. Šī filma jau ir unikāla ar saviem tērpiem un milzīgo ieguldījumu grima mākslā. 

Kostīmu māksliniece Džoanna Džonstone (Joanna Johnston), frizieris Pīters Svords Kings (Peter Swords King) un vizāžiste Paula Praisa (Paula Price) atdzīvina mūsu laika stilīgās un arī biedējošās raganas.

“Šīs raganas man bija kas jauns. Man kā māksliniekam bija jāveic liels, atklājumu pilns ceļojums. Es pats  secināju, ka varoņiem ir neierobežotas iespējas tajā, ko viņi valkā. Varoņi it kā dzīvo starp mums, kā aprakstīts scenārijā, un sākumā atbilst realitātei, bet pēc tam, attīstoties stāstam, kļūst par kaut ko dīvainu," stāsta kostīmu māksliniece Džoanna Džonstone. 

Foto: Publicitātes foto

Mākslinieki iedziļinājās ikvienas raganas individuālajā raksturā, veidojot katrai no 50 personīgo tēlu, kas noveda pie pārsteidzošas un eklektiskas 50. gadu beigu modes stilu saplūšanas. 

Foto: Publicitātes foto

Frizieris Svords Kings par Annas Hatavejas raganas varoni stāsta: "Viņas izskats ir balstīts uz 60. gadu sākuma modes ikonu izskatu, kas nozīmē rūpīgi sasukātus matus un izteiksmīgu acu grimu." Kā atsauci viņš izmanto Džekiju Kenediju un Merilinu Monro. "Galvenajai raganai ir plaša parūku izvēle, kuras pamatā ir diženuma ideja. Sākumā viņa izskatās diezgan normāla, lai nepiesaistītu pārāk daudz uzmanības vai aizdomas, taču vēlāk viņas izskats kļūst ekstrēmāks," komentē frizieris. 

Aktrises sejas pārveidošanai tika izmantotas arī protēzes un ārkārtīgi smags grims ar melniem un ļoti tumšiem purpura toņiem.

Lai sagatavotu Annas tēlu, vajadzēja četras stundas!

Lielās raganas tēls ietvēra pat aktrises pirkstu pagarinājumus, īpašas zobu un kāju protēzes. 

Foto: Publicitātes foto

"Liels izaicinājums bija arī Annas Hatavejas varones īpašā Češīras kaķa smaida radīšana - smaids plešas līdz pat ausīm," uzsver grima māksliniece. 

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto

Protams visizaicinošākā bija galvenās raganas galaversija - par ko viņa beigās pārtaps, bet tas jau pārsteigums filmā! 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu